رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: شهرداری شیراز همواره در زمینه توسعه گردشگری مذهبی پیشتاز بوده است و لازم است همکاری و همافزایی سایر نهادها در این مسیر شکل گیرد و شهرداری شیراز با روی گشاده آماده همکاری در این حوزه است. به گزارش پیام خبر، علی نیری، با تاکید […]
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: شهرداری شیراز همواره در زمینه توسعه گردشگری مذهبی پیشتاز بوده است و لازم است همکاری و همافزایی سایر نهادها در این مسیر شکل گیرد و شهرداری شیراز با روی گشاده آماده همکاری در این حوزه است.
به گزارش پیام خبر، علی نیری، با تاکید بر جایگاه ویژه شیراز به عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران»، بر اهمیت توسعه زیرساختها، برنامهریزی جامع و همکاری بیننهادی برای جذب زائران و گردشگران مذهبی تاکید کرد و گفت: توسعه این صنعت سودآور نه تنها به تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به نفت کمک میکند، بلکه موجب اعتلای فرهنگی و معنوی جامعه نیز خواهد شد.
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، در نشست «کمیسیون تخصصی کارگروه ملی زیارت» که با حضور مسئولان ارشد استان فارس و نمایندگان وزارتخانههای مختلف برگزار شد، بر اهمیت گردشگری مذهبی در شیراز تاکید کرد و به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد که شیراز را «سومین حرم اهل بیت (ع)» و «قله برجسته کشور در علم، ادب، هنر و تدین» توصیف کردهاند.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری در جهان امروز، بهویژه در ایران اسلامی، نیازمند بهرهبرداری صحیح و الهامگرفته از ارزشهای قرآنی و اسلامی است، اظهار داشت: با وجود پتانسیلهای فراوان، ایران از جایگاه مناسبی در سطح منطقه برخوردار نیست و توجه به دیدگاه اسلام و قرآن در این زمینه میتواند تحولآفرین باشد.
نیری همچنین گردشگری را به عنوان یک صنعت درآمدزا و فرصتی طلایی برای اقتصاد کشور در شرایط تحریمهای متعدد معرفی کرد و تاکید کرد: توسعه گردشگری راهکاری برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به صنعت نفت است.
وی به چالشهای پیش روی گردشگری مذهبی در شیراز نیز اشاره کرد و از جمله آنها به عدم تبلیغات کافی برای بناهای مذهبی، موانع ساختاری در مدیریت و برنامهریزی، و فقدان بستههای جامع گردشگری مذهبی، افزود: عدم تربیت راهنمایان تخصصی و کمبود همایشهای علمی و اجرایی از مشکلات موجود در این حوزه است.
وی، مزایای متعددی را برای گردشگری مذهبی شیراز برشمرد، از جمله وجود آیینهای مذهبی جذاب، نیاز روانی و معنوی زائران، و هزینهکرد بیشتر آنها نسبت به سایر گردشگران است، گفت: بسترهای مناسب برای انتقال مفاهیم دینی و ایجاد فرصتهای شغلی و رونق اقتصادی وجود دارد که این مزایا میتوانند به تقویت فرهنگ و تبلیغات مذهبی کمک کنند.
نیری ضمن ارائه پیشنهادی در بخش برنامههای آینده حوزه گردشگری مذهبی، از جمله ایجاد «مثلث گردشگری مذهبی» با همکاری مشهد، قم و شیراز، برگزاری همایشهایی درباره تاثیر مذهب شیعه در معماری بناهای تاریخی و معرفی «دهه کرامت» به عنوان هفته گردشگری مذهبی، گفت: شهرداری شیراز همواره در زمینه توسعه گردشگری مذهبی پیشتاز بوده است و لازم است همکاری و همافزایی سایر نهادها در این مسیر شکل گیرد و شهرداری شیراز با روی گشاده آماده همکاری در این حوزه است.