مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: صرفهجویی در مصرف آب ضروری است. به گزارش پیام خبر، علی شبانی، در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفهجویی، وضعیت منابع آبی این استان را تشریح کرد و بر ضرورت مدیریت مصرف آب تاکید کرد و ضمن تبریک ایام دهه امامت و ولایت و همچنین عید […]
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: صرفهجویی در مصرف آب ضروری است.
به گزارش پیام خبر، علی شبانی، در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفهجویی، وضعیت منابع آبی این استان را تشریح کرد و بر ضرورت مدیریت مصرف آب تاکید کرد و ضمن تبریک ایام دهه امامت و ولایت و همچنین عید قربان و غدیر، گفت: اطلاعرسانی صحیح و نشاطآفرین میتواند باعث شادی شهروندان شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس، با اشاره به اینکه استان فارس با محدودیتهای جدی در منابع آبی مواجه است، افزود: محدودیت بارش یکی از چالشهای اصلی ماست، در سال زراعی گذشته، میانگین بارش استان تنها ۱۷۰ میلیمتر بود و این بارش بهطور نامتوازن در مناطق مختلف توزیع شده است؛ بهعنوان مثال، در مناطق مرکزی و غرب وضعیت بهتری داشتیم، اما در شمال، شرق و جنوبشرق استان بارش قابل توجهی نداشتیم.
مدیر عامل آبفا فارس از کاهش بارش در برخی شهرستانها خبر داد و گفت: شهرهایی مانند لار، لامرد، مهر، آباد، ایزدخواست و جهرم به ترتیب ۷۸، ۸۰، ۸۰، ۷۰، ۶۰ و ۶۳ درصد کاهش بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه کردهاند.
وی همچنین به وابستگی بالای استان به منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و افزود: ۸۴ درصد منابع تامین آب استان زیرزمینی است و این در حالی است که عمق چاهها به طور میانگین به ۳۰۰ متر رسیده است. در برخی مناطق مانند مهدیآباد فسا، عمق چاهها به ۴۹۵ متر نیز میرسد.
شبانی با اشاره به اینکه ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب شرب در استان تولید میشود، گفت: از این مقدار، ۲۲۰ میلیون مترمکعب مربوط به شهر شیراز است. میزان برداشت آب در سال به ۶.۵ تا ۷ میلیارد مترمکعب میرسد که بخش عمدهای از آن برای کشاورزی و صنعت مصرف میشود.
وی در ادامه به وضعیت مشترکان آب شرب اشاره کرد و گفت: حدود ۳.۵ میلیون نفر در ۳۶ شهرستان، ۱۲۲ شهر و ۲۵۰۰ روستا تحت پوشش خدمات ما هستند. ۳۳ درصد از مشترکان، روستایی هستند و مصرف بالایی دارند.
مدیر عامل آبفا فارس همچنین به پروژههای در حال اجرا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۹۹ پروژه در ۳۳ شهرستان و ۳۹۱ روستا در دست اجرا داریم که شامل ۶۸۰ کیلومتر لولهگذاری و ۱۵ هزار و ۸۵۰ مخزن است.
وی همچنین از تخصیص ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار ملی برای توسعه فاضلاب خبر داد و گفت: ۸۰ درصد از این اعتبار تخصیص یافته است. همچنین، برای استفاده بهینه از منابع آبی، نیروگاههای خورشیدی در کنار تصفیهخانهها راهاندازی شده است.
شبانی در پایان تاکید کرد: با توجه به وضعیت کنونی منابع آبی، ضروری است که با رویکرد صرفهجویی در مصرف آب، از بحران جلوگیری کنیم و این امر تنها با همکاری و مشارکت مردم امکانپذیر است.