مدیریت ارشد شهری شیراز با تمرکز بر رویکرد محله و مسجدمحوری، در کنار توسعه زیرساختهای عمرانی، میکوشد با تقویت سرمایههای اجتماعی، زمینهساز رشد متوازن در شهر و افزایش همبستگی و مشارکت شهروندان باشد. مدیریت شهری شیراز تلاش دارد با تقویت نقش محلهها و مساجد در کنار توسعه پروژههای عمرانی، پاسخگوی نیازهای متنوع شهروندان باشد و […]
مدیریت ارشد شهری شیراز با تمرکز بر رویکرد محله و مسجدمحوری، در کنار توسعه زیرساختهای عمرانی، میکوشد با تقویت سرمایههای اجتماعی، زمینهساز رشد متوازن در شهر و افزایش همبستگی و مشارکت شهروندان باشد.
مدیریت شهری شیراز تلاش دارد با تقویت نقش محلهها و مساجد در کنار توسعه پروژههای عمرانی، پاسخگوی نیازهای متنوع شهروندان باشد و زمینهساز رشد متوازن در تمامی مناطق شهری شود.
توجه مدیریت شهری به ابعاد مختلف نیازهای محلهها
محمدحسن اسدی در نشست رسیدگی به امور محلهها و رویکرد مسجدمحوری، توجه به راهبردهایی مانند محلهمحوری و مسجدمحوری را در کنار توسعه شهری امری ضروری دانست.
شهردار کلانشهر شیراز بیان داشت: مدیریت شهری شیراز همواره تلاش کرده است تا افزونبر اجرای پروژههای کلان عمرانی و آبادانی شهر، با گسترش تعاملات اجتماعی و مشارکت مردم در امور شهری، رویکرد محله و مسجدمحوری و رفاه و آسایش شهروندان را محقق کند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای پروژههای عمرانی، خدماتی، فرهنگی و ورزشی در سطح محلهها، نشاندهنده عزم جدی مدیریت شهری برای ارتباط نزدیکتر با مردم و پاسخ به خواستههای آنان است.
این مقام ارشد شهری افزود: تلاش مدیریت شهری معطوف به تحقق امور زیربنایی در محلهها و تعامل بیشتر با اهالی هر منطقه میباشد.
تاکید بر اهمیت طرح محله و مسجدمحوری
اسدی بر توجه به ابعاد مختلف نیازهای محلهها تاکید کرد و با اشاره به طرح احیای محلهها و مسجدمحوری گفت: طرح محله و مسجدمحوری از جمله برنامههای شورای اسلامی شهر و شهرداری است.
سکاندار ارشد مدیریت شهری شیراز بیان کرد: این طرح، به همراه اجرای طرح محرومیتزدایی در مناطق مختلف شهرداری، بهویژه در بافتهای قدیمی، تاریخی و مذهبی با هدف ارتقای هویت محلات و همچنین تقویت ابعاد فرهنگی اجرا میشود.
اختصاص بودجه ویژه به محلهها و مساجد
شهردار شیراز با توجه به اهمیت این موضوع افزود: ۳ درصد از بودجه عمرانی شهرداری شیراز برای پروژههای زیرساختی و محرومیتزدایی در محلهها و ۳ درصد دیگر برای طرح محله و مسجدمحوری اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: به این ترتیب، مدیریت شهری میکوشد ابعاد مختلف نیازهای محلهها را با جدیت بیشتری دنبال و پیگیری کند.
نقش مساجد در تقویت همبستگی اجتماعی
اسدی همچنین مساجد را کانونهای اصلی فرهنگی و اجتماعی و سرمایههای ارزشمند برای هر محله برشمرد.
وی یادآور شد: توجه بیشتر به مساجد، علاوه بر تقویت بعد دینی و مذهبی، میتواند موجب تقویت ساختار اجتماعی، ارتقای ارتباطات میان مردم، و ایجاد حس تعلق و همبستگی شود.
تاکید شورای اسلامی شهر شیراز بر صیانت از هویتهای فرهنگی
رضا محمدیان، نیز بر توجه هرچه بیشتر به ظرفیتها و هویتهای شهری ازجمله مساجد، بناهای تاریخی و مذهبی تاکید کرد.
رئیس کمیسیون حملونقل و عمران شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس شورای هیئات مذهبی شیراز، گفت: مساجد شهر، بهویژه مساجد واقع در بافت تاریخی مانند مسجد جامع عتیق از سرمایههای فرهنگی شهر به حساب میآیند و همه ما وظیفه داریم در حفظ و نگهداری از آنها بکوشیم.
افزایش اثرگذاری طرح مسجدمحوری
محمدیان تصریح کرد: طرح مسجدمحوری شهرداری شیراز میتواند به افزایش اثرگذاری فعالیتهای مساجد و بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیت آنها کمک کند.
وی همچنین گفت: تقویت برنامههای فرهنگی متنوع در مساجد به ارتقای فرهنگ عمومی، تقویت همبستگی و مشارکت اجتماعی منتهی خواهد شد.
گفتنی است، در این نشست حمیدرضا اسماعیلی و محمدعلی چوبینی، معاونین مالی و فرهنگی شهرداری شیراز، حسامالدین اسدزاده و علیرضا پرنیان، شهرداران مناطق ۸ و ۱۱، و جمعی مدیران شهرداری شیراز حضور داشتند و نقطهنظرات و دیدگاههای خود را پیرامون این موضوع بیان کردند.