حجتالاسلام محمد سبزی دوشنبه ۲۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در نشست هم اندیشی بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی ساوه با حضور رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در شرکت نگین سبز شهرک صنعتی شهید چمران ساوه تشکیل شد، اظهار کرد: کمبود نیروی کار مهمترین چالش پیش روی شهرستان ساوه و قطب صنعت کشور است و توسعه صنایع موجب شده تا نرخ بیکاری در این منطقه منفی شود.
وی افزود: ساوه بیشترین اراضی ملی را در کشور دارد و اگر این اراضی به صورت رایگان برای ساخت مسکن در اختیار صاحبان صنایع قرار گیرد، کارفرمایان حاضرند از طریق سرمایه گذاری و مشارکت کارگران البته منوط به اعطای تسهیلات از سوی دولت برای کارگران مسکن مورد نیاز را احداث کنند.
این نماینده مردم در خانه ملت در ادامه گفت: موضوع مسکن از سوی مجلس در قالب طرح جهش تولید مسکن مشخص شده و وقتی صاحبان صنایع آمادگی برای احداث مسکن جامعه کارگری دارند تعلل وزارت راه و شهرسازی برای واگذاری زمین توجیهی ندارد. حدود یک سال است که این مطالبه در فاز اجرایی قرار نمیگیرد.
وی در خصوص مواجهه ساوه و زرندیه با تنش آبی گفت: برای تامین آب مورد صنایع باید از پساب تولیدی صنایع برای استفاده کرد. ظرفیت تولید پساب در تصفیه خانه ساوه حدود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است و با توجه به تنش آبی بهرهمندی از پساب یک نیاز اساسی است.
حجتالاسلام سبزی افزود: سد الغدیر در شرایط فعلی با حدود ۳۵ میلیون متر مکعب آب قابل توزیع در وضعیت نامطلوبی از نظر ذخیره منابع آبی قرار دارد و حتی برای مصارف شرب با مشکل مواجه خواهیم شد که لازم است از پساب برای مصرف صنایع و درختان غیرمثمر استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، سخنگوی هیئت رییسه و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تامین مسکن مورد نیاز نیروی کار موجب ایجاد اشتغال پایدار خواهد شد.
سیدنظام الدین موسوی افزود: در جلسهای که بزودی با حضور وزیر مسکن تشکیل خواهد شد پیگیر مشکل تامین مسکن جامعه کارگری با واگذاری زمین رایگان خواهیم بود.
نماینده دیگر مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بهرهمندی از پساب صنایع برای تامین نیاز آبی صنعت، راهکار موثری برای تامین نیاز آبی بزرگترین شهر صنعتی کشور است.
سیدمحسن دهنوی افزود: مهمترین مانع پیش روی تولید در صنایع کوچک و متوسط تامین زیر ساخت است که لازم است شرکت شهرکهای صنعتی در نقاط مختلف کشور به صورت مشارکتی با سرمایهگذاران بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی دولت نسبت به تامین زیرساختها اقدام کند.
معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: این شهرستان قطب صنعت کشور و دارای بزرگترین شهر صنعتی ایران و همچنین دارای سه شهرک صنعتی شهید چمران، نوبران و غرق آباد است که این شهرک های صنعتی از مشکلاتی در حوزه زیرساختهایی نظیر آب، برق و … رنج میبرند.
مهدی الیاسی افزود: تعهدات شرکت شهرکهای صنعتی در تامین زیرساختهای شهرک صنعتی شهید چمران و دیگر شهرکهای قطب صنعت کشور از سالیان دور محقق نشده است و مدیران واحدهای تولیدی را آزار میدهد.
انتهای پیام