به گزارش ایسنا، در معرفی این مجله عنوان شده است: بیست و ششمین مجله «وزن دنیا» با مروری تحلیلی بر شعر رپ فارسی که پیشانی فرهنگِ هیپهاپ در ایران است و بررسی ترجمه غزلیات حافظ از آغاز تا دوران معاصر منتشر شد.
در این شماره میتوانیم از شاعران استانهای تهران، خراسانرضوی، زنجان، قزوین، قم، گلستان و شاعران آنسوی مرزها شعر بخوانیم.
در بخش «تعریف و تبصره» شماره ۲۶، در پروندهای مفصل به مرور تحلیلیِ شعر رپ فارسی در ایران پرداختهایم. آنوشا نیکسرشت در یادداشتی با عنوان «شمایلِ بحران در قامت رپ»، به بررسی نسبتهای شعر و رپِ فارسی پرداخته است.
بهروز آقاخانیان در یادداشتی با عنوان «از زیر زمین تا استیج» به جریانشناسی رپ در ایران پرداخته است. دانیال وهابلی در یادداشتی با عنوان «رپ خیابانی رپ جهانی» همزیستی و مبارزه دو جریان موازی رپفارس را بررسی کرده است.
صابر محمدی در یادداشتی نکاتی مختصر در بلاغتِ سنتی در متنهایی را که برای موسیقی رپ نوشته میشود از نظر گذرانده است. امیرمهدی عباسی مطلبی از جردن دینگل درباره هیپهاپ و شعر در تجربه جهانی را ترجمه کرده است.
کامیار فکور در یادداشتی با عنوان «رپ شورشی رپ سازشگر» نگاهی به صنعت فرهنگ در رپ فارسی داشته است. همچنین در ادامه این پرونده، وزندنیا گفتوگویی با بهرام نورایی خواننده و سراینده رپ با موضوع «شعر رپ و ساختِ اجتماعیِ قدرت» داشتهاست.
نصیر مشکوری در یادداشتی با عنوان «بیگانگی اجتماعی: درد مشترک هیپهاپی» مروری بر ریشههای اجتماعی شکلگیری و تثبیت رپ فارسی داشته است.
در یادداشت «فریادزن» تارا مظفری نگاهی فمینیستی به نسبت شعر رپ و زبان فارسی در آثار زنان و چهرههای شاخص زنان در رپ فارسی داشته است. همچنین تارا مظفری و بهار آزاد در یادداشت «داستان مریم معاصر» نگاهی به مقوله اینترسکشنالیتی و ترانه «دار» از علی سورنا داشتهاند.
کامیار فکور نیز در گفتوگویی با امیر کلان استاد دانشگاه مکگیل به بررسی تاثیرات هیپهاپ ایرانی بر مناسبات هنری پرداخته است.
در بخش «در دوردست» این شماره در پروندهای با عنوان «حافظ به سعیِ خارج» به دنبال پاسخی به این سوال بودهایم: جهان، یکی از مهمترین شاعران ایران را چگونه میخواند؟ این بخش را نیما جم سامان داده است.
در بخش «یاد» این شماره، یادداشتهایی در وداع با حسین دیلمکتولی و علیرضا فراهانی را به قلم حبیب موسوی بیبالائی و سپیده کوتی میخوانیم.
سرمقاله این شماره توسط صابر محمدی، با عنوان «شاعرانی که شیش جیب پاشونه وُ سرِ کوچهن» به رشته تحریر درآمده است.
شماره بیست و ششم «وزن دنیا»، در ۱۸۰ صفحه و با قیمت ۱۵۰ هزار تومان از امروز در کتابفروشیها و کیوسکهای مطبوعاتی معتبر در دسترس مخاطبان شعر است و علاقهمندان میتوانند برای آگاهی از مراکز خرید مجله به آدرس اینستاگرام مجله با عنوان@vaznedonya مراجعه و یا از سایت مجله www.vaznedonya.ir و یا شماره ۰۹۰۰۱۹۰۶۰۸۰ کسب آگاهی کنند.
انتهای پیام