به گزارش ایسنا، سرتیپ دوم پیاده ستاد رحمان اکبرآبادی از پیشکسوتان ارتشی درباره عملکرد «گردان ۷۶۶ » در مبادله اسرا پس ز پایان جنگ تحمیلی روایت میکند: در زمان آزاد سازی اسرای دو کشور عراق و ایران من با درجه ستوان یکمیافسر عملیات و آموزش گردان۷۶۶ تکاور بودم و گردان در پادگان ابوذر مستقر بود. همچنین مسئولیت تأمین و جابهجایی اسرای عراقی از پادگان ابوذر تا مرز خسروی را به عهده داشتم.
حدود یک هفته پیش از آغاز مبادله اسراء، ساختمان چهار طبقه گردان برای اسکان موقت اسراء تخلیه و آماده شد و مسئولین ستاد اسرای عراقی در پادگان ابوذر مستقر شدند، برابر اعلام رسمی دو کشور ساعت ۱۶:۰۰ روز ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ روز مبادله نخستین گروه از اسرای دو کشور در مرز خسروی ایران و «منظریه» عراق تعیین شد ولی عراق هنوز از مرز (گمرک) خسروی عقبشینی نکرده بود، بنابراین روز اول و دوم در سه کیلومتری گمرک خسروی مبادله اسراء انجام گرفت.
گردان۷۶۶ تکاور ارتش که مسئولیت تأمین و اعزام اسرای عراقی را به عهده داشت. تعداد ۳۵ دستگاه خودرو حامل اسرای عراقی را به مرز خسروی تأمین و اسکورت کردند. پس از عبور اسرای عراقی از مقابل مسئولین کشوری، لشکری، یگان موزیک وتشریفات، خبرنگاران و عکاسان رسانههای مختلف داخلی و خارجی که یک روز قبل با اهدا لباس مرتب، (کت و شلوار یک رنگ، یک ساک با هدیه و سوغاتی) در حضور نمایندگان صلیب سرخ جهانی و نماینده سازمان ملل و رسانههای داخلی و خارجی و در مقابل همین تعداد از اسرای ایرانی مبادله شد.
یک تعارض و دوگانگی در شیوه بدرقه اسرای دو کشور مورد توجه مسئولین و حاضرین در محل بویژه خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی مشاهده شد. اسرای عراقی مبادله شده از طرف ایران با آن لباس مرتب و متحدالشکل و زیبا و اسرای ایرانی تحویل گرفته شده از عراق با همان لباس زمان اسارت در اردوگاهها، این اقدام ارزشمند فرهنگی، انسان دوستی و مهرورزی ایرانیان و آن حرکت و شیوه تحویل دادن اسراء ی ایرانی از طرف دولت عراق انعکاس بسیار زیادی در رسانههای داخلی و خارجی داشت که این وضعیت هم، بخشی از مروت و جوانمردی و آداب پسندیده ایرانیها را به رخ عراق و جهانیان کشید.
انتهای پیام