به گزارش ایسنا، سید محمد آقامیری سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی هم اندیشی مدیران امور عشایر اظهار کرد: جامعه عشایری بسیار زحمت کش و پرتلاش هستند و با بیشترین خدمات کمترین توقع را دارند.
وی افزود: عشایر پاسداران مرزهای کشور هستند و در حوزه اقتصاد ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تامین می کنند.
آقامیری با بیان اینکه ما در مقابل عشایر مسئول هستیم، گفت: ما باید حداکثر توان خود را برای بهبود معیشت عشایر به کار گیریم و حامی این قشر باشیم. اولین اقدام برای حمایت از عشایر، تنوع بخشی به فعالیتهای آنها است اما مهمتر از آن اقتصادی کردن تولیدات عشایری است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: آمادگی داریم تولید قراردادی گوشت قرمز را با در نظر گرفتن قیمت تمام شده به علاوه سود برای عشایر اجرایی کنیم.
وی افزود: توسعه گیاهان دارویی و افزایش بهرهوری آن با کمک عشایر یکی دیگر از اقدامات مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی و معاونت باغبانی است.
آقامیری در رابطه با خدمات به عشایر گفت: باید سرپناه عشایری در مناطق عشایری ایجاد شود، همچنین آب شرب بهداشتی برای این قشر تامین شود چرا که سلامت جامعه عشایری برای وزارت جهاد کشاورزی در اولویت است.
وی ادامه داد: خدمات به دامهای عشایری اعم از واکسیناسیون، طبابت دام ها، سم پاشی اماکن نگهداری دامها و … باید به صورت کاملا رایگان انجام شود.
توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور
عباس پاپی زاده – رئیس سازمان امور عشایر کشور – نیز در این گردهمایی هم اندیشی مدیران امور عشایر اظهار کرد: در کشور ۲۵۲ هزار خانوار عشایری با ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام داریم که ۴۵ درصد از دام کشور را شامل می شود.
وی افزود: عشایر در ۳۵ میلیون هکتار از اراضی کشور، معادل ۵۹ درصد از فضای جغرافیایی ایران زندگی می کنند. عشایر مسئول پدافند غیرعامل در مرزها هستند.
پاپی زاده تصریح کرد: عشایر ۳۵ درصد از صنایع دستی و ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید می کنند و عرضه عادلانه ۹.۹ میلیون رأس دام به بازار را بر عهده دارند.
وی با بیان مشکلات بخش عشایری کشور گفت: با وجود اهمیت بالای عشایر برای کشور اما سهم عشایر از دسترسی به راه شوسه تنها ۲۴ درصد و برخورداری از آموزش و تحصیل تنها ۷ درصد است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور افزود: چشم انداز جامعه عشایری جامعه ای سامان یافته و برخوردار از سهم عادلانه از منابع و امکانات است.
وی عنوان کرد: نظارت بر برنامهها و پروژه ها در جامعه عشایری، نیازسنجی هماهنگی بین دستگاه های اجرایی، اجرای طرحها و پروژههای عمرانی و حمایت و ساماندهی عشایر متقاضی اسکان از وظایف سازمان امور عشایر است.
پاپی زاده ادامه داد: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز بر پایه پرواربندی، طرح توسعه صنایع دستس و سنتی، طرح توسعه کشت، جمع آوری و فرآوری گیاهان دارویی و طرح توسعه گردشگری جامعه بنیاد عشایری چهار طرح اولویت دار در سازمان امور عشایر کشور است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور در پایان با بیان اینکه هوشمندسازی فعالیتها از دیگر اقدامات ما در سازمان امور عشایر کشور است، گفت: از طریق سامانه هوشمند و به صورت برخط نهاده دامی، سوخت، کالا و آموزش به عشایر کشور ارائه میشود.
انتهای پیام