به گزارش ایسنا، از جمله مهمترین اخبار هفتهای که گذشت، مربوط به تداوم بلاتکلیفی آیفون و بازار مکارهای است که به گفته دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، در مورد این کالا ایجاد شده است؛ به طوری که با توجه به رجیستر نشدن این موبایل از سال گذشته، عدهای مدعی هستند که در حال ساختن یا وارد کردن آنتن دائمی هستند.
اما این همه حاشیه سازی آیفون نیست و بخش دیگری از ماجرا هم فروش موبایلهای رفرش مدل ۱۳ به قبل آیفون است که واردکنندگانی که اتفاقا واردکننده موبایل هم نیستند و فقط برای رفع تعهد ارزی به این بازار وارد شدهاند، آنها را به قیمت پایینتر در بازارهای جهانی میخرند و به قیمت بالا در بازار داخل میفروشند.
علت این وضعیت مصوبهای است که بر اساس آن واردات موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار باید با ارز حاصل از صادرات خود وارد شود، نه مانند سایر موبایل ها ارز تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا. همین مصوبه باعث شده نظارتی هم بر قیمت این موبایلها نباشد.
اما خبر مهم دیگر در روزهای اخیر مربوط به از سرگیری طرح تشدید برخورد با عرضه کالاهای بدون شناسه در سه حوزه لوازم خانگی، لوازم یدکی و لوازم دخانی از ۱۶ خرداد است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت فروردین سال گذشته نیز طرحی مشابه با عنوان “طرح مقابله با قاچاق در سطح عرضه” را در حوزه لوازم یدکی خودرو آغاز کرد. لوازم یدکی خودرو، لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی، پوشاک و دخانیات، پنج اولویت نخست اجرای طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا اعلام شده بود.
اما طرح بعد از مدتی به دلیل شرایط خاص سال گذشته، متوقف شده که انتقاداتی از سوی فعالان حوزه پوشاک، لوازم خانگی و کالاهای دخانی به دنبال داشت.
افت قیمت کاغذ به دلیل کاهش قیمت جهانی و تسهیل تخصیص ارز، حمایت صندوق صنایع پیشرفته از هوشمندسازی خودرو و تولید موبایل و تغییر فرآیند بررسی سیستمی سابقه واردات برای برخی تعرفهها نیز از جمله دیگر اخبار صنعتی مهم در هفته جاری بود.
انتهای پیام