مشاهدات خبرنگار ایسنا از محل پیوند دو بافت تاریخی فرهنگی مقبرالشعرا و امامزاده سیدحمزه تبریز حاکی از وجود ناهماهنگیهایی مربوط به چشم اندازها و حریم بصری در این محل است که نشان میدهد مجموعه ارزشمند مذهبی و تاریخی امامزاده سید حمزه، مورد بی توجهی قرار گرفته و حریم بصری آن در خطر قرار دارد.
به گزارش ایسنا، بی توجهی به مسائل فرهنگی، تاریخی و معماری در این منطقه باعث شده تا یکسری اشتباهات از سوی مسئولان شهری رخ دهد و متولیان فرهنگی امامزاده را نیز نگران کند. اشتباهی که ممکن است برای هر دو بافت تاریخی، گران تمام شود.
پروژه ساماندهی مقبره الشعرای تبریز که از دهه ۹۰ آغاز شده و بنا به دلایلی مغفول مانده بود، با همت دولت سیزدهم و شهرداری تبریز و به واسطه نتایج سفر ریاست جمهوری در سال گذشته به تبریز، تزریق اعتبار به آن انجام گرفت و پس از مدتها سردرگمی بالاخره موتور حرکت ساماندهی آن روشن شد. موضوعی بسیار خوشحال کننده برای اصحاب فرهنگ و هنر که مدتها منتظر آن بودند.
اما همانطور که در تصاویر نیز قابل مشاهده است، به کارگیری سازههای آهنی جدید و بلند در این پروژه ساماندهی، نگرانیهایی را در خصوص آسیب رساندن به حریم امامزاده در اذهان ایجاد کرده که باعث شده تا بنای امامزاده به نقطه کور برود.
مهمترین نکته این است که دیوارههای حریم حرم امامزاده سیدحمزه نیز در اثر عملیاتهای عمرانی در مقبره الشعرا، دچار تخریب و آسیب شده و بافت امامزاده سید حمزه(ع) به حاشیه رفته است.
در این راستا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین سید شهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از محل پیوند این دو عنصر فرهنگی شهر بازدید کرده و از نزدیک در جریان وضعیت تهدید حریم بصری امامزاده از سوی مقبره الشعرا قرار گرفتند.
گفتنی است؛ جای تاسف دارد که مقبره ثقه الاسلام، عالم مشروطه خواه تبریزی در قسمت پایین سازههای پروژه مقبره الشعرا پنهان مانده است؛ مقبرهای که همواره بحث انتقال آن مطرح بوده و تاکنون به جایی نرسیده است.
با توجه به ارزشهای معنوی، فرهنگی و تاریخی اماکن مذهبی و انسانهای بزرگمردی که در درون و یا در کنار این بناها مدفون شدهاند، این آثار مذهبی بایستی از گزند تخریب و تغییر در امان بمانند. در پروژه ساماندهی مقبره الشعرا نیز باید حفاظت از تمامی آثار فرهنگی از جمله بقعه امامزاده سید حمزه و بقعه ثقه الاسلام اولویت نخست متولیان شهری باشد.
قابل ذکر است؛ «مقبرهالاشعراء تبریز» مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی است.
انتهای پیام