به گزارش ایسنا و به نقل از نشنال،«بن اوکری» نویسنده نیجریهای- بریتانیایی است که در سال ۱۹۹۱ برای رمان «جاده گمشده» به عنوان برنده جایزه ادبی بوکر انتخاب شد. این نویسنده هفته گذشته در جریان افتتاحیه یک رویداد ادبی واقع در «دوبی» از جدیدترین کتاب خود با عنوان «تایگر ورک» رونمایی کرد.
«تایگر ورک» در حقیقت مجموعهای از داستانهای کوتاه، شعر و مقاله است که «اوکری» در قالب آنها تخیل و جادو را با هم درآمیخته تا عواقب ناشی از تغییرات اقلیمی را از طریق آیندهای روایت کند که در آن «جنگلها مثل تکشاخها به افسانه تبدیل شدهاند.»
«اوکری» در گفتوگو با «نشنال» بیان کرد: «مدتها است که نسبت به از دست دادن جنگلهایمان کنجکاو شدهام، چراکه دیدهام این اتفاق چه بلایی بر سر سنتهایمان آورده است. اگر اهل قومی باشید که نیمی از مراسمها و فرهنگهایشان به صورت اشتراک مساعی و نوعی هارمونی با جنگل در ارتباط است، زمانی که جنگل از بین برود، مرگ چیزی در مردم کم کم آغاز میشود.»
«اوکری» گفت که همیشه از طریق کارش به طور غیرمستقیم درگیر تغییرات آب و هوایی بوده است.
این نویسنده بیان کرد: «اگر به نخستین رمانهایم در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی رجوع کنید، متوجه میشوید که من در همان دوران نیز درباره جنگلزدایی صحبت کردهام. من در آن دوران نیز از آلودگی رودخانهها و آلودگی هوا گفته بودم.»
«اوکری» تصمیم گرفت که کتاب «تایگر ورک» را منتشر کند تا از این طریق انواع نگارش را در یک مجموعه بگنجاند، چراکه معتقد است باید از روشهای متعددی به مسئله تغییرات اقلیمی پرداخته شود.
این نویسنده توضیح داد: «این کتاب به شما این فرصت را میدهد که انواع مختلف کسب اطلاعات و مطالعه را تجربه کنید. با این کتاب مخاطب به روش بسیار کاملی با یک مسئله آشنا میشود.»
«تایگر ورک» دنیای ۲۰۰۰۰ سال پس از فاجعهای که بشریت را از بین برده است متصور میشود.
داستانها طبیعت خودویرانگر افرادی را روایت میکنند که تصمیم میگیرند خودخواهانه زندگی کنند.
به اعتقاد این نویسنده مهم است که داستانهای این کتاب علاوه بر بالا بردن آگاهی، این سوال را در ذهن مخاطبان ایجاد کنند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
«اوکری» بیان کرد: «برای من طرفداری از محیط زیست فقط به مسئله تغییرات اقلیمی محدود نمیشود. طرفداری از محیط زیست در حقیقت درباره این سوال اصلی است که ما چه کسانی هستیم.»
انتهای پیام