به گزارش ایسنا، علیرضا بیگدلی ـ معاون کنسولی وزارت امور خارجه ایران ـ که برای بازگشایی نمایندگیهای سیاسی کشورمان به عربستان سفرکرده است، با حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ در شهر مدینه دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار مسائل مربوط به اعزام زائران ایرانی به عربستان برای ادای مناسک حج، بررسی و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، پیگیری انتظارات حوزه حج و زیارت به منظور تسهیل سفر زائران به سرزمین وحی، خواستار شد.
دراین دیدار که چند تن از معاونان بعثه مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند، ابتدا معاون کنسولی وزارت خارجه از سفر خود به عربستان و مذاکرات انجام شده با مسؤولان عربستان گزارش داد.
درادامه این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین نواب، حضور و فعالیت نمایندگیهای سیاسی ایران در عربستان را مایه دلگرمی زائران دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط بین تهران و ریاض و ارتباط جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای اسلامی روز بروز پیشرفت کرده و بهتر شود.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با بیان اینکه نحوه حضور زائران ایرانی در این سرزمین هموراه مایه سربلندی مقامهای کشورمان بوده است، تعاملات دو کشور در گذشته را “خوب” توصیف کرد.
او ریشه اختلافات بین کشورهای منطقه را تحرکات رژیم صهیونیستی دانست و گفت: این رژیم برای آنکه بتواند برای خود جای پایی باز کند به ایجاد اختلاف و دامن زدن به آن در بین مسلمانان پرداخته و به کشتار روزانه مسلمانان ادامه میدهد.
نواب یکی از اولویتهای کشورهای اسلامی را حضور در حج عنوان کرد و با اشاره به اینکه سرزمین وحی، محل نزول قرآن، ظهور پیامبر اسلام (ص) و بسیاری از اتفاقات مورد توجه مسلمانان بوده است، افزود: این سرزمین همواره مورد توجه جهان اسلام بوده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه استفاده از فرودگاه طائف برای عملیات انتقال و بازگشت بخشی از حجاج کشور، تسهیل روند انتقال ارز مورد نیاز برای تأمین هزینههای حج درعربستان، مشارکت هواپیماهای دیگر شرکتهای هواپیمایی کشورمان در عملیات حج با هدف سرعت بخشیدن به این عملیات و کاهش مدت سفر و برگزاری دعای کمیل همچون سالهای قبل از قطع روابط را از جمله انتطارات حوزه حج و زیارت از عربستان برشمرد و از معاون کنسولی وزارت امور خارجه خواست که این نکات را در مذاکرات با مسؤولان سعودی پیگیری کند.
او تاکید کرد: ما از هر تغییر و تحولی که به نفع زائران باشد استقبال میکنیم و عربستان میتواند با نگاه مثبت، اجرایی شدن این انتطارات را در دستور کار قرار دهد و به این ترتیب زائر ایرانی هم با خاطرهای خوش به کشور باز میگردد.
بیدگلی، معاون کنسولی وزارت خارجه نیز با اشاره به سفر وزیر خارجه عربستان در هفته آینده به تهران، وعده داد که نکات مطرح شده را در مذاکرات با مسؤولان سعودی پیگیری کند.
سید عباس حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ نیز برخی موارد کنسولی در حوزه حج، عمره و عتبات و لزوم رسمیت بخشیدن به فعالیت دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق را یادآور شد.
رییس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد که تحولات ایجاد شده در روابط دو کشور موجب تسهیل در سفر زائران ایرانی به سرزمین وحی شود.
بیگدلی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه نیز گفت: معاونت کنسولی وزارت امورخارجه از آغاز ورود تا پایان عزیمت زائران از ظرفیت خود برای تسهیل سفر حجاج ایرانی استفاده خواهد کرد.
در روزهای گذشته به دنبال ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، سفارت و کنسولگری ایران در شهرهای ریاض و مدینه بازگشایی شد. سازمان حج و زیارت پیشتر اعلام کرده بود برقراری دوباره عمره را پس از بازگشایی نمایندگیهای سیاسی پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام