به گزارش ایسنا، محمدرضا سنگری از نویسندگان عاشورا پژوه در این جلسه اظهار کرد: فعالان عرصه اربعین باید همچون یاران حضرت سیدالشهدا(ع) با عزم استوار و اندیشه راسخ در این راه قدم بگذارند و برای مراحل سه گانه پیش، حین و پس از زیارت برنامه ریزی دقیق و هدفمند انجام دهند.
نویسنده کتاب “چهل روز عاشقانه با محوریت واقعه عاشورا” با بیان اینکه در این مسیر باید به طور دائم بر معرفت و ارادت خود و همراهان خویش بیفزاییم، به متن پرمضمون و پربار زیارتنامه اربعین اشاره کرد و گفت: فلسفه قیام امام حسین(ع) در قالب کوتاهترین عبارتها در این زیارتنامه تبیین شده است و لذا مطالعه و بررسی متفکرانه این محتوای ارزشمند باید در دستور کار قرار گیرد. زائر اربعین باید از همه چیز چشم برگیرد و دل را فقط متوجه حضرت اباعبدالله(ع) نماید و همچون شهدای کربلا با تمام وجود به میدان بیاید.
سنگری بیان کرد: امام شهید ما در عرصه کربلا شبها سخن میگفت تا خبیثی در میان پاکان نماند و روزها سخن میگفت تا پاکی در میان خبیثان باقی نماند.
عضو هیات علمی اندیشکده هیات با بیان اینکه عاشورا میدانی برای هدایت انسان و جامعه بشری است، اظهار کرد : درسهای عاشورا کامل است و برای همه سنین میتوان الگو و اسوهای در کربلا یافت و امروز میتوان همه مشکلات و بحرانهای اجتماعی را با بهرهگیری از مدرسه عاشورا و امام حسین(ع) حل کرد.
سنگری افزود: در راهپیمایی اربعین ضربان قلب دهها میلیون انسان عاشق با نام حسین(ع) به صدا درمیآید و لذا جا دارد که همه سال را کار و تلاش کنیم برای یک روز که آن اربعین است. کربلا آینهای است برای همه انسانها و هیچ کس نیست که نتواند خود را در کربلا بیابد.
سنگری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نام کاروان “رهسپاران عصر ظهور”، رابطه عاشورا و اربعین با عصر ظهور منجی عالم بشریت را بسیار مهم و راهبردی دانست و گفت: بر اساس یکی از خطبههای امام حسین(ع) اولین کسی که در عصر ظهور رجعت میکند خود حضرت سیدالشهدا(ع) است.
وی با بیان اینکه لحظه لحظه راه عاشورا و اربعین کرامت و رحمت و فرصت و اعجاز و سازندگی است، اظهار کرد: سیاستمداران جمهوری اسلامی باید یک دوره کلاس سیاست حضرت سیدالشهدا(ع) در کربلا را طی کنند. امام حسین(ع) خون خود را تقدیم کرد تا جهالت و حیرت را بشکند و حضرت زینب(س) در این عرصه قهرمان جنگ رسانهای و جنگ روایتهاست.
نویسنده کتاب “پیوند دو فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس” گفت: یکی از اصحاب ایرانی امام شهید ما در کربلا “اسلم بن عمرو” بود که سرپرستی کودکان را به عهده داشت و با بهترین رجزخوانی در میدان جنگ، قهرمان “جهاد تبیین” شد و پس از مبارزهای بیامان، سرانجام با دستان جانباز خویش “آفتاب عشق” را که به بالینش آمده بود در آغوش گرفت و به شهادت رسید.
وی در پایان سخنان خود به قطعهای از مسیر اربعین زائران ایرانی اشاره کرد و بیان کرد: مسیر حدود ۱۰۰ کیلومتری ایلام تا پایانه مرزی مهران هم اکنون فاقد تابلوهای معرفتی عاشورا و اربعین است و پیشنهاد میشود از این فضا برای بیان احادیث امام حسین(ع) و معرفی یاران ایشان استفاده شود.
در ادامه این جلسه،علی آقامحمدی رئیس ستاد توانمندسازی و تحول محلات کمتر برخوردار گفت: نصب تابلوهای حاوی مضامین و مفاهیم اربعینی در مسیر ایلام تا پایانه مرزی را دنبال خواهیم کرد و البته این مهم نیازمند یک طرح معنایی است تا به خوبی مورد استفاده زائران عزیز قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ضروری است تا برنامههای زنده با موضوع تبیین نهضت امام حسین(ع) و با حضور استاد سنگری برگزار شود، تاکید کرد: همه همراهان و متولیان کاروان یکصد هزار نفری “رهسپاران عصر ظهور” باید دورههای معرفتی عاشورا و اربعین را طی کنند و شایسته است تا سفر اربعین امسال به یک سفر معنوی اساسی و بنیادین تبدیل شود و بدین منظور لازم است تا کتابهای فاخر استاد سنگری با موضوع عاشورا و اربعین تهیه و در اختیار اعضای کاروان قرار گیرد.
آقامحمدی ضمن اشاره به لزوم اجرای “طرح تربیت روایتگر اربعین” اظهار کرد: هیاتهای “رهسپاران عصر ظهور” در محلات کمتر برخوردار استان های سراسر کشور راهاندازی خواهد شد.
کاروان اربعینی “رهسپاران عصر ظهور” سال گذشته با حضور هفت هزار زائر از ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار سراسر کشور، راهی مراسم “پیادهروی اربعین حسینی(ع) ” شد و امسال با حضور یکصد هزار زائر در مراسم پیادهروی اربعین شرکت خواهد کرد.
انتهای پیام