خبرگزاری مهر – گروه استانها: سفرهای استانی رئیس جمهور فرصتی مغتنم خصوصاً برای استانهای کم برخوردارتر بود تا بتوانند با جذب اعتبارات ویژه فرای اعتبارات سالانه، جهشی در حوزههای زیرساختی و اقتصادی خود ایجاد کنند.
از همان شروع سفرهای استانی سید ابراهیم رئیسی، مردم خراسان شمالی در انتظار بودند تا رئیس جمهور به خراسان شمالی سفر کند؛ اما عدم ارتباطات کافی مسئولان ارشد استانی باعث شد سفر به این استان به تأخیر بیفتد.
نهایتاً تیر ماه سال گذشته بود که خراسان شمالی به عنوان یکی از آخرین استانهای مقصد رئیس جمهور انتخاب شد.
پایان سفر یک روزه رئیس جمهور و تیم همراه به خراسان شمالی با دستاوردهای زیادی همراهی بود؛ البته دستاوردهایی روی کاغذ.
اهم مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی
محمدرضا حسیننژاد، استاندار خراسان شمالی پنجم تیر ماه ۱۴۰۱ و پس از سفر رئیس جمهور در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی موجب تصویب ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار شد.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: همچنین ۱۲ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات برای بخش تسهیلات در سفر رئیس جمهور به استان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای توسعه بخش کشاورزی استان ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص یافت.
حسیننژاد خاطرنشان کرد: برای حوزه راه هم ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که هزار میلیارد تومان از این میزان مربوط به محورهای روستایی است.
وی تصریح کرد: در این سفر ۸۰۰ میلیارد تومان به پروژه راهسازی بجنورد-جنگل گلستان و ۸۰ میلیارد تومان به فرودگاه بجنورد اختصاص یافت.
بیشتر بخوانید:
۴۵ روز از سفر رئیسی به خراسان شمالی گذشت / مصوبات ابلاغ شده است
روند جذب اعتبارات سفر رئیس جمهور رضایت بخش نیست
اما همانطور که گفته شد، این اعداد صرفاً روی کاغذ وجود داشت؛ جذب یا عدم جذب هر مبلغی منوط به پیگیری مداوم مسئولان استانی بود؛ پیگیریهایی که به نظر میرسد آن طور که باید و شاید تاکنون جدی گرفته نشده است.
استاندار خراسان شمالی در بهمن ماه سال گذشته طی نشست خبری با اصحاب رسانه در این خصوص اظهار داشت: هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان معادل ۱۲ درصد از اعتبارات مصوب این سفر جذب شده است اما از روند جذب اعتبارات رضایت نداریم.
جذب تنها ۱۴ درصد اعتبارات سفر
تا چند روز دیگر به یک سالگی سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی خواهیم رسید.
عدم جذب مناسب اعتبارات سفر رئیس جمهور موجب شد تا وزیر کشور نیز به خراسان شمالی سفر کند و در شورای اداری نسبت به اهتمام بیشتر مدیران به جذب این بودجه، تاکید کند.
مهدی رشیدی، معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی که پیشانی تحریک مدیران برای اخذ این بودجه است، در جلسه شورای اداری که ۲۵ خرداد ماه و با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار داشت: از ۱۲ هزار میلیارد تومان مصوب شده در سفر رئیس جمهور، تاکنون هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان آن جذب شده است.
وی بیان کرد: ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر دولت به خراسان شمالی برای پروژه راهسازی محور بجنورد-جنگل گلستان مصوب شد که تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان آن جذب شده است.
به این ترتیب پس از گذشت یک سال از سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی، تنها ۱۴ درصد اعتبارات جذب شده است؛ عددی که به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.
این اعداد زمانی نامناسبتر میشود که بدانیم در بهمن ماه سال گذشته، ۱۲ درصد اعتبارات جذب شده بود؛ به عبارتی مدیران خراسان شمالی طی ۴ ماه گذشته تنها ۲ درصد اعتبارات را اخذ کردند!
تسهیلات بانکی نیز در وضعیت نامناسب قرار دارد
از سوی دیگر مصوب شدن پرداخت بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات دیگر نقطه قوت سفر رئیس جمهور به استان بود؛ اعدادی که تاکنون محقق نشده است.
این مسئله را استاندار خراسان شمالی در دیدار با وزیر کشور عنوان داشت و گفت: بانکها از پرداخت تسهیلات خودداری به عمل آورده و همکاری نمیکنند.
هر چند وزیر کشور در شورای اداری تلویحاً دستوراتی برای پرداخت تسهیلات داد اما به نظر میرسد همچنان این موضوع نادیده گرفته شود؛ بانکها مدعی هستند منابع مالی آنها برای پرداخت تسهیلات اندک است و عملاً توانی برای پرداخت چنین ارقامی را ندارند.
حال باید دید پس از گذشت یک سال از سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی، عزمی برای جذب این بودجه در مدیران استان به وجود خواهد آمد؟