به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید صولت مرتضوی در نخستین نشست کمیته پدافند غیرعامل با بیان اینکه اگر در کشوری اپیدمی قابل مدیریت و پیشگیری نباشد، هزینههای زیادی تحمیل میشود، گفت: اپیدمی حتی اقتصاد، تولید و درآمد ملّی را تحت تأثیر قرار میدهد و کشور را با چالشهای فراوان مواجه میکند.
وی بیان کرد: حدود ۵۵ درصد از سیاستهای بهداشت و درمان، ۲۳ درصد درمان مستقیم، ۵۰ درصد تأمین مواد اولیه دارو و ۳۵ درصد تولید دارو بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این وزارتخانه در بخشهای گوناگون صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی، نفت و گاز، صنایع سلولزی، تولید لاستیک، تأمین فولاد و سیمان و در زمینه موضوعات مهم دیگری همچون نسخ الکترونیک در بستر تأمین اجتماعی، پایگاه رفاه ایرانیان، کالابرگ و … فعالیت دارد.
وی تأکید کرد: با توجه به فعالیتهای گسترده این وزارتخانه، برنامهها باید مبتنی بر دانش روز باشد تا بتوانیم در مقام پیشگیری، آسیبها را شناسایی و در جهت مقابله با آسیبها حرکت کنیم.
مرتضوی با تأکید بر اینکه باید ایمنی و بهداشت کار در بخشهای مختلف رعایت شود، خاطرنشان کرد: سالانه ضایعات نخاعی هزینههای زیادی را به سازمان بهزیستی تحمیل میکند که باید بتوانیم آنها را کنترل و مدیریت کنیم.
وی تأکید کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی در زمینه کنترل معلولیتهای ژنتیکی و وراثتی صورت گرفته و تا حدودی این نوع معلولیتها کنترل و کاهش یافته است.
وزیر کار در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: باید بهداشت و ایمنی کار در بخشهای مختلف افزایش یابد و همچنین با توجه به فعالیتهای سازمانهای تابعه هر کدام بسته به فراخور حوزه فعالیت، برنامههای پدافند غیرعامل خود را تدوین کنند و از افرادی که فراغبال دارند، بیشتر استفاده شود.
مرتضوی افزود: خوشبختانه حوادث کارگاهی در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است اما باید تلاش کنیم حادثهای رخ ندهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تأکید کرد: دولت سیزدهم توفیقات زیادی در حوزه پدافند غیرعامل داشته است و امیدواریم این اقدامات خوب و مؤثر با تعامل و همکاری حوزههای مرتبط و مؤثر روز به روز تقویت شود و در این زمینه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمادگی هرگونه تعامل و همکاری سازنده را دارد.