به گزارش خبرگزاری مهر، دویست و ششمین نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مراسم با بیان اینکه این نشست دومین نشست مشترک با سید صولت مرتضوی است که جای تقدیر دارد، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران یک بار در قامت معاون اجرایی رئیس جمهور و این بار به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سید صولت مرتضوی نشست مشترک برگزار میکند که نشان دهنده اهتمام و توجه ایشان به موضوع ایثار و شهادت است.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه تلاش میشود نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران به صورت ماهانه برگزار شود، تصریح کرد: برگزاری این نشست در استانها و در دستگاهها به صورت مستمر پیگیری میشود و امیدواریم این نشست در همه وزارتخانهها و دستگاهها برگزار شود زیرا موضوع خدماترسانی به ایثارگران با همه دستگاهها مرتبط است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در دولت سیزدهم نقش مشاوران دستگاهها در امور ایثارگران ارتقا یافته است، تأکید کرد: با بخشنامههایی که توسط رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شده است و سپس با اصلاح ساختار صورت گرفته و جایگاه مشاوران وزرا و دستگاهها ارتقا یافته است، بر اساس برنامهریزی صورت گرفته بنیاد شهید و امور ایثارگران به یک سازمان پیگیری کننده، معاضدت کننده و مطالبهگر تبدیل میشود، یعنی بنیاد باید به عنوان یک دستگاه نظارتی مطالبهگری کرده و در این طرح در مقام یادآوری کننده و پیگیری کننده قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نحوه مطالبهگری به این معنا است که ما به عنوان یک دستگاه نظارتی مطالبات را انجام دهیم، خاطرنشان کرد: ما باید در دستگاهها حضور یافته و کنارشان باشیم. بنیاد در حقیقت در تکریم ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مقام یادآوری کننده و پیگیری کننده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه مقام پیگیری کننده در دستگاهها، مشاوران امور ایثارگران در دستگاهها هستند، افزود: انتظار داریم با ارتقای جایگاه مشاوران و همت دولت، شاهد نقشآفرینی این مسئولان در پیگیری موضوعات و گزارشدهی مستمر باشیم و در اجرای قوانین و خدمترسانی به ایثارگران تغییرات محسوسی رخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: یک درصد از اعتبارات جاری دستگاهها به امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص پیدا کرده است که مدیر اجرایی این طرح همان مشاوران ایثارگران دستگاهها هستند. همچنین در آئیننامهای که به تصویب شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت رسیده است نقش محوری به مشاوران ایثارگران دستگاهها داده شده و در حقیقت وجود این قرارگاهها در تمام دستگاه اجرایی یک شبکه کامل و دستگاهی را ایجاد میکند.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: البته ما در کنار این شبکه کامل و دستگاهی به دنبال طراحی یک شبکه محلهای با محوریت روحانیت محلات نیز هستیم تا بتوانیم تکریم و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را توسط ائمه و روحانیت توسعه دهیم، لذا در همین رابطه نیز مشغول تدوین آئیننامهها هستیم که در آن نماینده ولی فقیه، ائمه جمعه و ستاد ائمه جمعه اعلام آمادگی کردهاند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بسیاری از موضوعات قانونی ایثارگران از قبیل ایجاد اشتغال به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باز میگردد، تصریح کرد: قوانین مربوط به ایثارگران در بنگاهها که عمدتاً مربوط به تأمین اجتماعی است به خوبی اجرا نشده است، کما اینکه در دستگاههای دولتی شرایط بهتر است و به طور کلی اجرای برخی قوانین در دستگاههای خصوصی مطلوب نبوده است که امیدواریم با احصای قوانین و مقررات وضعیت بهبود یابد و در این جهت به طور مثال میتوان در حوزه اشتغال یا تعاون یک کارگروه مربوط به ایثارگران راهاندازی شود.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: همچنین مشکلات گستردهای در سازمان تأمین اجتماعی به خصوص در حوزه بنگاهها، بازنشستگی و همچنین بازنشستگیهای پیش از موعد وجود دارد که میتوان مسئله را در مطالبات تأمین اجتماعی از دولت در نظر گرفت و حلوفصل کرد.
وی همچنین با اشاره به بحث داد و ستد اطلاعات گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران به اطلاعات زیادی که در حوزه وزارت کار تولید میشود نیازمند است اما متأسفانه بعضی از این اطلاعات ناقص است، به طور مثال اطلاعاتی که در زمینه استخدام وجود دارد به بنیاد مربوط است چرا که ما باید بدانیم طبق این لیست چه افرادی شاغل و چه افرادی شاغل نیستند.
قاضیزاده هاشمی همچنین با اشاره به دهک بندیهای صورت گرفته در پایگاه رفاه ایرانیان خاطرنشان کرد: بررسی و اصلاح اطلاعات ایثارگران در این سامانه ضروری است به عنوان مثال بیماران صعبالعلاجی در ایثارگران وجود دارند که باید هزینههای درمانشان را به حسابشان واریز کنیم و این واریز گردش حساب را بالا میبرد و باعث میشود که دهک این عزیزان در سامانه افزایش پیدا کند که باید هرچه سریعتر اصلاح شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه اطلاعات باید آنلاین باشد که متأسفانه عملکرد مطلوبی در این زمینه نداریم و نیازمند یاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم، تأکید کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در موارد مشترک آماده عقد تفاهمنامه است تا با ابلاغ شخص وزیر بخشهای اجرایی سازو کار مشخصی پیدا کند.