به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عملکرد یک ماهه شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در بهبود حملونقل ریلی حاکی از آن است که طی یک ماهه نخست سال جاری، ۳ هزار و ۴۴۰ متر از خطوط ریلی بهسازی شده و طول خطوط ریلی کشور به ۱۵ هزار و ۳۷ کیلومتر رسیده است.
بر اساس آمارهای منتشر شده از شرکت راهآهن، طول خطوط اصلی ریلی نیز به ۱۱ هزار و ۷۹۸ کیلومتر رسیده است.
طول خطوط فرعی ریلی نیز به ۳ هزار و ۲۳۹ کیلومتر رسیده است.
عملیات بهسازی خطوط ریلی در مواقعی انجام میشود که فرسودگی خطوط به میزانی است که با انجام تعمیرات اساسی، خط به حالت مطلوب باز میگردد.
در این مواقع با تعویض قطعات معیوب اجزا خط و رفع معایب هندسی و جایگزینی بالاست مناسب نسبت به بالا بردن کیفیت خط و افزایش ایمنی خطوط اقدام میشود.
سال ۱۴۰۲ سال نوسازی ناوگان حمل و نقل
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی اسفندماه ۱۴۰۱، سال ۱۴۰۲ را سال نوسازی ناوگان حمل و نقل در شقوق مختلف دانست و در همین راستا رایزنی و انجام تفاهمها با کشورهای همسایه برای شتاب بخشی به تکمیل کریدورها و پروژههای حملونقل را با جدیت دنبال کرد.
تکمیل برخی خطوط ریلی پس از گذشت سالها از جمله دستاوردهای رویکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم است.
شرکت راهآهن نیز با وجود برخی محدودیتهای مالی همواره نوسازی ناوگان ریلی را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
آخرین آمار تعداد لکوموتیوها و واگنهای موجود در ناوگان ریلی کشور حاکی از وجود ۹۸۹ دستگاه لکوموتیو و ۳۰ هزار و ۳۳ دستگاه واگن است.
میانگین روزانه تعداد لکوموتیوهای آماده به کار ۵۵۷ دستگاه و میانگین روزانه تعداد واگنهای باری آماده به کار ۲۷ هزار و ۹۵۷ دستگاه اعلام شده است.
میعاد صالحی با اعلام تولید و بازسازی هزار و ۱۷۰ دستگاه ناوگان ریلی در ۹ ماه گذشته گفت: شاهد عبور از رکورد سالانه (مجموع ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰) در نوسازی ناوگان ریلی هستیم.
در سومین مرحله نوسازی ناوگان ریلی طی سال ۱۴۰۱، تعداد ۴۲۸ دستگاه ناوگان نو و بازسازی شده شامل لکوموتیو، واگن باری و واگن مسافری به شبکه ریلی کشور پیوست.