به گزارش خبرنگار مهر، در قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در بخش توسعه روستایی ماده ۱۹۴ بند «ل» تشکیل شرکت شهرکهای کشاورزی تکلیف شد. اساسنامه شرکت شهرکهای کشاورزی ۱۳۹۱/۲/۲۷ به تأیید شورای نگهبان رسیده و ۱۳۹۱/۸/۱ ابلاغ شد. شرکت فعالیت خود را از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ آغاز کرد. این شرکت وظیفه مدیریت و پشتیبانی از زنجیره تولید کشاورزی در مجتمعها و شهرکهای کشاورزی گلخانهای، دامی و یا شیلاتی را به عهده دارد. شرکت شهرکهای کشاورزی با هدف هدایت، حمایت و نظارت بر احداث و توسعه شهرکهای کشاورزی با فناوری نو به منظور بهبود بهرهوری عوامل تولید از طریق تسهیل و تسریع فرایند سرمایهگذاری و کارآفرینی ایجاد شده است.
هدف از راه اندازی شهرکهای کشاورزی تعیین مناطق مستعد برای ایجاد و توسعه کشاورزی، سازماندهی بهره برداران در قالب نظام بهره برداری با اعمال مدیریت متمرکز – افزایش بهره وری و کاهش هزینههای تولید، جذب فارغ تحصیلان این حوزه و… است.
رئیس سازمان شیلات ایران در دیدار با مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: از گذشته تعاملات سازندهای بین سازمان شیلات و شرکت شهرکهای کشاورزی برقرار بوده است.
به گزارش سازمان شیلات، سیدحسین حسینی افزود: الگوی تولید محصولات شیلاتی به لحاظ تطبیق با اقلیم، بهرهمندی از دانش بومی و تولید و عرضه پروتئینی کمآببر، متضمن استمرار در ارتباط دوسویه برای پیگیری طرحهای موجود، میتواند این بخش را در دستیابی به اهداف مشترک یاری رساند.
وی یادآور شد: با استناد به اهمیت موضوع و توجه به سواحل و اقتصاد دریا پایه لازم است طرحهای موجود با شتاب بیشتری پیش رود.
علیرضا بزرگی، مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی نیز گفت: ۷۰ درصد فعالیتهای انجام شده در شرکت، به طرحهای شیلاتی تعلق دارد.
وی افزود: ظرفیتهای متعددی برای افزایش برنامههای شیلاتی وجود دارد به گونهای که امکان انجام طرحهای زودبازده و با کمترین سرمایهگذاری میسر میباشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برنامههای ویژهای برای تولید پروتئین دارد و بهرهبرداری بیشتر از ظرفیتهای خدادادی چون آبزیان بیش از پیش احساس میشود.