به گزارش خبرنگار مهر، طبق زمان بندی اعلام شده از سوی ستاد برگزاری نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی، اطلاع رسانی از وضعیت کاروان اعزامی به این بازیها از حدود یک سال پیش با اعلام فهرست اولیه (در برگیرنده حداکثر رشته و تعداد نفرات اعزامی) آغاز شد و پس از گذر از مرحله دوم (اعلام تعداد رشته و نفرات اعزامی)، پروسه آن هفته گذشته با عبور از مرحله سوم به پایان رسید.
مرحله سوم و پایانی ثبت نام حضور در بازیهای آسیایی مربوط به «اعلام دقیق نام» رشتهها و ورزشکاران اعزامی بود و ۲۰ جولای (۲۹ تیر) هم آخرین فرصت تعیین شده از سوی برگزارکنندگان بازیهای آسیایی برای آن بود. حالا چند روز از پایان مهلت اعلام رشتهها و اسامی ورزشکاران اعزامی به هانگژو گذشته و طبیعتاً کمیته ملی المپیک هم فهرست نهایی کاروان ایران را در زمان مقرر به مسئولان برگزارکننده بازیها اعلام کرده است اما هنوز در مورد این فهرست اطلاع رسانی داخلی صورت نگرفته و همین مسئله ابهامات زیادی را پیرامون کاروان ایران و ترکیب آن ایجاد کرده است.
فقط دو ماه تا بازیهای آسیایی باقی مانده است اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که ورزش ایران دقیقاً با چه تعداد ورزشکار و در چه رشته و بخشهایی (از حیث مردان و بانوان) راهی این دوره بازیها خواهد شد.
البته پیش از این فهرست رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی با انتخاب ۳۰ رشته (در ماده یا بخشهای مختلف) نهایی شده بود. این تعداد رشته خروجی نشستهای مشترکی بود که مسئولان کمیته ملی المپیک با نمایندگان فدراسیونها یا در قالب ستاد عالی و با حضور مدیران وزارت ورزش برگزار کرده و طی آن وضعیت رشتهها را به ویژه از حیث مدال آوری مورد بررسی قرار دادند.
تمام این نشستها با محوریت «اعزام کاروان کیفی در کنار حمایت از بخش بانوان» برگزار شد با این حال بعد از نهایی شدن ۳۰ رشته که بسیاری از آنها شامل بخش بانوان هم میشدند و پیش از پایان مهلت ثبت نام نهایی (By Name) ، با وجود تاکید بر نگاه حمایتی به بخش بانوان، احتمال ریزش در این بخش مطرح شد.
خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «معرفی ۳۰ رشته اعزامی به بازیهای آسیایی / احتمال ریزش در بخش بانوان» به این موضوع پرداخت که والیبال و هندبال بانوان دو رشتهای هستند که احتمال حذف شأن از ترکیب کاروان وجود دارد چراکه بررسیهای تکمیلی وضعیتشان، حکایت از آن داشته که شانس کمی برای جلب رضایت مسئولان کاروان – در راستای اهداف تعیین شده- دارند.
البته مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی در پایان یکی از نشستهای اخیر هیأت اجرایی این موضوع را تکذیب کرد اما در نهایت این حذف صورت گرفته و خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده که ثبت نام نهایی کاروان هم بدون لحاظ کردن نام آنها، به پایان رسیده است.
علاوه بر والیبال و هندبال بانوان، بعضاً رشتههای دیگر هم با حذف برخی سهمیههای انفرادی خود مواجه شده اند که البته کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش یا ستاد عالی در مورد هیچ یک از آنها اطلاع رسانی رسمی نداشته و همین مسئله پرسشهای انتقادی پیرامون وضعیت کاروان و عملکرد دست اندرکاران مرتبط با آن را بیشتر کرده است.
چه بسا همین عدم اطلاع رسانی رسمی باعث شده که کماکان مسئولان فدراسیونها به دنبال چانه زدن برای افزایش سهمیههای خود باشند در حالیکه با توجه با اتمام مهلت ثبت نام نهایی، عملاً امکان اضافه شدن سهمیه وجود ندارد، تغییر و جابه جایی هم تنها در صورت مسائل پزشکی امکان پذیر است آنهم بر اساس فهرست اولیه اعلام شده.
به هر حال تأخیر در اعلام فهرست نهایی کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی در حالی صورت گرفته که عدم جمع بندی داخلی مسئولان دلیل آن است یا خرده کارهایی مانند امضاهای نهایی اما به هر حال با توجه به فاصله کوتاه باقی مانده تا بازیها، این فهرست باید به صورت رسمی اطلاع رسانی شود تا تکلیف فدراسیونها و ورزشکاران مشخص شود.
به گزارش خبرنگار مهر، فهرست ۳۰ رشتهای که پیش از این اعزام ورزشکاران شأن به بازیهای آسیایی (مردان و بانوان) قطعی شده بود، به این شرح است:
۱- کشتی (فرنگی و آزاد)
۲- ووشو (آقایان – بانوان)
۳- کوراش (آقایان – بانوان)
۴- کاراته (آقایان – بانوان)
۵- تکواندو (آقایان – بانوان)
۶- قایقرانی کانو اسپرینگ – رویینگ (آقایان – بانوان)
۷- تیراندازی (آقایان – بانوان)
۸- شطرنج (آقایان – بانوان)
۹- والیبال ساحلی (آقایان) و سالنی (آقایان – بانوان)
۱۰- بازیهای الکترونیک (آقایان)
۱۱- کبدی (آقایان – بانوان)
۱۲- وزنه برداری (آقایان – بانوان)
۱۳- دوومیدانی (آقایان – بانوان)
۱۴- تیروکمان کامپوند و ریکرو (آقایان – بانوان)
۱۵- ورزشهای صعودی – سنگ نوردی (آقایان – بانوان)
۱۶- شمشیربازی سابر (آقایان)
۱۷- بوکس (آقایان)
۱۸- جودو (آقایان – بانوان)
۱۹- ژیمناستیک هنری (آقایان)
۲۰- شنا، شیرجه، واترپلو (آقایان)
۲۱- دوچرخه سواری جاده (آقایان) – کوهستان (بانوان)
۲۲- هندبال (آقایان – بانوان)
۲۳- تنیس روی میز (آقایان – بانوان)
۲۴- بسکتبال پنج نفره – سه نفره (آقایان)
۲۵- فوتسال (آقایان)
۲۶- اسکواش (بانوان)
۲۷- اسکیت فری استایل (آقایان – بانوان)
۲۸- جوجیتسو (آقایان)
۲۹- تنیس (بانوان)
۳۰- بدمینتون (آقایان – بانوان)
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی اول تا ۱۷ مهر در هانگژو برگزار میشود.