صابر مصورزاده، سه شنبه دوازدهم اردیبهشت ماه طی جلسهای بیان کرد: دیدگاهی که در مورد بافت تاریخی شهر قم هست متفاوت با موضوع زنده بودن شهر است و در طول ۱۰۰ سال اخیر بافتهای با ارزش به تدریج به دلیل نادیده گرفته شدن توسط متولیان به ویژه میراث فرهنگی و عدم ارائه تسهیلات مناسب برای احیا کردن بافت ها قسمت عمدهای از آنها از بین رفته و تبدیل به بافت فرسوده شده است و مردم ساکن در آنها با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی ادامه داد: محدود کردن بافتهای شهری به نام هایی چون بافت تاریخی از نظر میراث فرهنگی وجهه خوبی دارد و اگر از نظر شهرسازی عوامل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را در نظر بگیریم، ساختمانهای با ارزش میتواند در تصمیم گیری های بزرگ و کلان برای زنده کردن هسته مرکزی شهرها کمک کند.
مصورزاده افزود: هسته مرکزی شهر قم برای مقابله با حوادث طبیعی و غیر طبیعی خطر پذیر است و تاب آوری آن بسیار پایین است. قرار گرفتن شهر بر روی گسل و خطر سیلاب به خاطر رودخانه قمرود و حوادث انسان ساز خطرات زیادی را برای مردم بافت قدیمی ممکن است به وجود آورد.
وی بیان کرد: مسئولان شهری در مسئولیت بزرگی که به عنوان مسئول شهری پذیرفته اند باید به تمام عوامل تاثیرگذار شهر توجه کرده و صرفا به بحث های کالبدی توجه نکنند. اولویت ما در تمام مسایل ساکنان شهرها و حیات و امنیت آنها باشد و با وجود این مردم است که شهر معنا پیدا می کند. از این نظر باید کاری را برای بافت تاریخی شهر قم انجام می دادیم تا بتوانیم زندگی را به این بافت برگردانیم چون ساکنان آن مشکلات زیادی دارند و خواهان آن هستند که اقتصاد شهری و دسترسیهای آن ها و نوسازی بافت آنها مدنظر قرار گیرد.
این کارشناس شهرسازی ادامه داد: خانه های تاریخی هم در طرح جدید مدنظر است لذا پیشنهادی در کمیسیون ماده پنج استان قم داده شد تا پلاک های با ارزش در حدود ۶۰۰ پلاک توسط میراث فرهنگی شناسایی شود که حدود ۲۰۰ پلاک از گذشته تاکنون تخریب شده و از ارزش تاریخی و میراثی خارج شده اند و ۴۰۰ پلاک در محدوده ۳۰۰ هکتاری بافت تاریخی توسط مالکان نگهداری میشود لذا سعی خواهد شد با حفظ این پلاکهای با ارزش پلاک های مجاور از نظر ارتفاع و تعداد طبقات محدودیت داشته باشند.
وی بیان کرد: در طرح کمیسیون ماده پنج قرار است ۲۰۰ هکتار از بافت از محدوده بافت تاریخی خارج کنیم تا مردم بتوانند ساخت و سازهای خود را انجام دهند و شهر از حالت بافت فرسوده خارج شود این تصمیم در جهت حفظ امنیت اقتصاد شهری و احترام به ساکنان بافت فرسوده شهری است و امیدواریم شورای عالی شهرسازی با این نظر استان موافقت کند.
مصورزاده در پایان گفت: امید است با این اقدام،خدمات مطلوبی به ساکنان هسته مرکزی شهر با ایجاد هتلها و مسافرخانه های جدید ارائه کرد و از خانه های تاریخی که در آینده حفظ خواهد شد استفاده مطلوبی ببریم.
انتهای پیام