به گزارش ایسنا، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت و انجام عملیات اجرایی قرار دارد. ساخت ۱۰۹ هزار واحد در بافت فرسوده، ۲۲۰ هزار در روستاها، ۸۰ هزار خودمالکی، ۲۴۰ هزار مسکن مهر و ۱۳۶ هزار خانههای یک طبقه از جمله پروژههایی است که در مراحل مختلف اجرا قرار دارد.
این خبر را سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده و گفته است: حدود ۶ میلیون نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند که همه این افراد به شکل برخط در سامانه پالایش و متقاضیان واجد شرایط شناسایی شد. در مرحله شناسایی زمین وزارت راه و شهرسازی موفق شد تا تغییر کاربریهای مجاز را انجام و الحاق به محدوده را انجام دهد که بیش از ۲۴ هزار هکتار زمین تغییر کاربری پیدا کرد و تمامی این شناساییها با ملاک عمل قرار دادن نبودن اراضی در حریم گسلها، در حریم رودخانهها، در حریم فرونشست و توجه به سایر مخاطرات انجام شد.
بیشتر بخوانید
ابوالفضل نوروزی با اعلام اینکه در برخی شهرها تامین زمین به طور کامل انجام شده و در برخی از کلانشهرها تامین زمین همچنان ادامه دارد، گفت: در حوزه عملیات اجرایی فرآیند طراحی در پروژهها آغاز شد. در پروژههای نهضت ملی مسکن حدود ۷۰۰ هزار واحد تعریف واحد عملیاتی شده است. بدین معنا متقاضی شناسایی، اراضی تامین و عملیات اجرایی آغاز شده است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن ادامه داد: از این ۷۰۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن که در دست اجرا قرار دارد حدود ۵۵۰ هزار واحد به شکل انبوهسازی توسط پیمانکاران واجد شرایط در حال انجام است و حدود ۱۴۰ هزار واحد نیز به شکل خودمالکی توسط مردم با تخصیص اراضی به آنها در حال انجام است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در خصوص پروژههای طرح نهضت ملی مسکن که با همکاری سایر نهادها و وزارتخانه ها در دست اجراست، گفت: پروژه طرح نهضت ملی مسکن نیروهای مسلح حدود ۱۱۵ هزار واحد مسکونی است که اراضی توسط نیروهای مسلح تامین شده و واحدها در حال عملیاتی است.
ساخت ۱۰۹ هزار واحد در بافتهای فرسوده
وی یکی از معضلات بخش مسکن را تامین مسکن در بافت های فرسوده و مقاوم سازی واحدهای این بافتها عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدو ۱۰۹ هزار واحد مسکونی در حوزه بافت فرسوده ۱۰۹ در حال انجام است.
نوروزی یکی از معضلات مسکن را تامین مسکن در بافت های فرسوده عنوان و با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از جمعیت شهری در بافت های فرسوده سکونت دارند، افزود:رسیدگی به این بافت ها و مقاوم سازی این واحدها بخشی از اولویت های وزارت راه و شهرسازی است.
احداث ۲۲۰ هزار واحد مسکونی روستایی
وی توضیح داد: حدود ۲۲۰ هزار واحد مسکونی در روستاها در حال عملیاتی شدن است که اینکار با حمایت دولت و پرداخت وام های کم بهره با تلاش بنیاد مسکن و در مشارکت با مردم در حال انجام است.
۸۰ هزار واحد خودمالکی در شهرها در حال احداث است
وی همچنین از انجام ۸۰ هزار واحد خودمالکی در شهرهای خبر داد و گفت: حدود ۸۰ هزار واحد نیز در شهرها به شکل خودمالکی در حال انجام است. این تعداد واحد اراضی متعلق به مردم است. این متقاضیان در سامانه نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند و به بانکها معرفی شدند و قراردادهای پرداخت منعقد شده و این تعداد واحد نیز در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن ظرفیت خودمالکی در روستاها و شهرها را ظرفیت مناسبی برای ساخت مسکن عنوان کرد و خواستار تقویت همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات خودمالکی شد.
۷۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل شد
وی از دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی را تکمیل و تحویل ۷۰ هزار واحد مسکن مهر عنوان کرد و گفت: حدود ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر از ابتدای دولت سیزدهم باقیمانده بود که حدود ۷۰ هزار واحد از این تعداد باقیمانده تکمیل شد و مابقی حدود ۱۶۵ هزار واحد فروش اقساطی نشدند در حال انجام است.
وی تصریح کرد: حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت و انجام عملیات اجرایی قرار دارد.
نوروزی با اشاره به اینکه سیاست کنونی وزارت راه وشهرسازی ساخت مسکن به شکل متقاضی محور است، گفت: سامانهای در وزارت راه و شهرسازی طراحی شده است که مشخصا تعیین میکند که پروژههای طرح نهضت ملی مسکن در چه مرحله ای از ساخت و پیشرفت فیزیکی قرار دارد.
وی تاکید کرد: هرجایی که امکان تامین زمین وجود دارد و در شورای عالی معماری شهرسازی و معماری مصوب شود خانه یک طبقه حیاط دار احداث میشود. به ۱۳۶ هزار متقاضی زمین تخصیص یافته است تا خانههای یک طبقه حیاط دار بسازند.
بنابراین گزارش دولت سیزدهم بر اساس قانون مصوب مردادماه ۱۴۰۰ در قالب طرح نهضت ملی مسکن، برنامه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در دستور کار قرار داده است. این طرح از طریق تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان اجرا میشود. در سال اول ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای پروژه نهضت ملی مسکن پیشبینی شد. کارشناسان و مسئولان امیدوارند در سال ۱۴۰۲ پروژه نهضت ملی مسکن روی غلتک بیفتد؛ چرا که بخشی از چالشها مثل پای کار آمدن بانکها برای تامین اعتبارات برطرف شده است. همچنین راهکارهای دیگری مثل تهاتر نفت با پروژه های مسکونی یا استفاده از منابع مالی انبوهسازان برای تسریع در اجرای طرحها پیشبینی شده است.
انتهای پیام