به گزارش خبرگزاری مهر، سردار علی ذوالقدر با اشاره به اقدامات صورت گرفته بهمنظور تسریع در روند صدور گذرنامه گفت: اداره گذرنامه جهت رفاه حال زائران اربعین حسینی، بحث تمدید گذرنامههای منقضی شده را در دستور کار خود قرار داد و ضمن هماهنگی و توافق با مسئولان عراقی، گذرنامههایی که سالم و مخدوش یا پانچ نشده باشند و اعتبار آنها به پایان رسیده، برای سفر اربعین امسال به مدت ۶ ماه تمدید کرد و بهاینترتیب زائران بهصورت حضوری و عینی در عرض دو دقیقه میتوانند گذرنامهشان را تمدید کنند، تاکنون بیش از ۳۸۰ هزار جلد گذرنامه منقضی شده با نصب برچسب «تمدید» اجازه خروج و سفر به اربعین حسینی را گرفتهاند. این اقدام اداره گذرنامه کاملاً رایگان بوده و همه مهمان آقا امام حسین (ع) هستند.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا درباره صدور گذرنامههای زیارتی بیان کرد: تولید و صدور گذرنامه زیارتی یکی از اقداماتی بود که با توافق انجامشده با مقامات عراقی آن را اجرایی کردهایم و همانطور که از قبل به استحضار مردم و رسانهها رساندهایم از ابتدای ماه محرم نسبت به چاپ و تولید انبوه گذرنامه زیارتی اقدام کردهایم؛ در روزهای ابتدایی میانگین میزان درخواست و تولید گذرنامههای زیارتی در روز بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ جلد بود که بهمرورزمان افزایش پیدا کرد. اما از ۱۰ روز گذشته با حجم عظیمی از درخواستهای زائران برای صدور گذرنامه زیارتی مواجه هستیم و تا به امروز ۴۷۰ هزار جلد گذرنامه زیارتی صادرشده که همین امر نشاندهنده استقبال مردم از طرح گذرنامههای زیارتی است.
صدور گذرنامه زیارتی از روز اول محرم
وی در ادامه افزود: از ابتدای ماه محرم تاکنون گذرنامههای زیارتی در اختیار زائران ایرانی قرارگرفته و زائران به کشور عراق مسافرت کردند. در این رابطه هم در مرزهای ایران و هم در مرزهای ورودی کشور عراق گذرنامههای زیارتی بررسیشده و تاکنون هیچ مشکلی برای مردم در زمینه مسافرت با این گذرنامهها پیش نیامده است.
سردار ذوالقدر درباره میزان چاپ و تولید گذرنامههای زیارتی در سایر استانها نیز گفت: تاکنون در استانهایی مانند فارس، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، یزد و خوزستان سیستمهای چاپ راهاندازی شده و بهصورت مستقیم گذرنامههای درخواستی صادر میشود. البته امکان افزایش این امکانات در سایر استانهای کشور هم وجود دارد که ان شاءالله در ماههای آتی این اتفاق خواهد افتاد.
ثبتنام و تشکیل پرونده بر بستر اینترنت
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا با اشاره به حضور گسترده مردم برای دریافت گذرنامه، ادامه داد: درباره گذرنامههای زیارتی دو اتفاق جدید رخ داد و آن این بود که ما “درگاه اینترنتی” و “سامانه پلیس من” را راهاندازی کردیم تا مردم بهجای مراجعه کردن به پلیس مهاجرت و اداره گذرنامه در منزل و محل کار خودشان اقدامات مربوط به ارسال مدارک و اخذ گذرنامه را انجام دهند و برای آن دسته از زائرانی که دسترسی به این دو بستر برایشان مقدور نبود امکان حضور در ادارات گذرنامه موجود در سراسر کشور را فراهم کردیم و در خدمت زائران اربعین حسینی بودهایم.
سردار ذوالقدر در ادامه به اقدامات اداره مهاجرت و گذرنامه فراجا بهمنظور تسهیل در تردد زوار اربعین پرداخت و افزود: در یک هفته گذشته با توجه با حجم زیاد درخواستها، حجم تجهیزات و نیروی انسانی خود را به بیش از ۳۰۰ درصد افزایش دادهایم و علاوه بر آن در سه نوبتکاری همکاران ما شروع به کارکردند. با انجام این اقدامات توانستیم گذرنامهها را بهموقع به دست زائران برسانیم. یکی دیگر از اقداماتی که بهمنظور راحتی زائران در مرزها صورت گرفته، بحث سرعت در کنترل مدارک است که با ایجاد سامانه اربعین در مرزهای زمینی، سرعت کنترل مدارک زائران بهصورت میانگین بیش از ۶ تا ۸ برابر سرعت دستگاههای معمولیمان افزایش پیداکرده است و بر همین اساس در بازه زمانی ۳ الی ۴ دقیقه میتوان یک مسافر را کنترل و از مرزهای ایران به سمت عراق خارج کرد.
صدور دفترچه اقامت برای اتباع خارجی
وی در خصوص اقدامات دیگر پلیس مهاجرت کشور درباره شرایط سفر اربعین اتباع خارجی مقیم ایران نیز گفت: یکی دیگر از موضوعات قابلبررسی پلیس مهاجرت بحث سفر اربعین اتباع خارجی مقیم ایران است و با توافقی که با مسئولان عراقی داشتهایم، این اتباع میتوانند با درخواست از طریق دفاتر کفالت دفترچه اقامت بگیرند و با توجه به توافق صورت گرفته با کشور عراق افراد دارای این دفترچه بدون درخواست ویزا یا روادید میتوانند به این کشور سفر کنند و پس از زیارت به کشورمان بازگردند.
برنامهریزی از اسفند سال گذشته
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته بهمنظور پیشگیری از ازدحام در ادارههای گذرنامه افزود:: از اسفندماه سال گذشته فراجا اطلاعرسانی خود را در بحث سفر اربعین انجام داد و طی اطلاعیههایی از کسانی که قصد سفر در تابستان امسال بهویژه در ایام محرم و صفر و اربعین حسینی را داشتند خواست از همان اسفندماه برای درخواست و دریافت گذرنامهشان اقدام کنند تا بهتدریج مراحل دریافت گذرنامه انجام شود. علاوه بر آن در فروردینماه سال جاری به یکمیلیون و ۷۰۰ هزار نفر از شهروندانی که گذرنامهشان در تابستان سال جاری منقضی میشد پیامک ارسال کردیم که چنانچه قصد سفر در ایام محرم را دارند یا میخواهند برای اربعین حسینی مشرف شوند هرچه زودتر برای انجام امور جاری خود اقدام کنند. بخشی از مردم درخواست ما را پذیرفتند و بهموقع کار خود را انجام دادند، اقدام دوم ما این بود که در هیئتهای شاخص مذهبی حضور پیدا کردیم و اقدامات دریافت مدارک شهروندانی که قصد سفر اربعین داشتند را برای اخذ گذرنامهشان انجام دادیم. همچنین این طرح در برخی از نقاط مهم شهر تهران مانند میدان آزادی که در آن “محرم شهر” و “سفینهالنجات” وجود داشت اجرایی شد و نیروهای ما از بیستم ماه محرم به شکل شبانهروزی در این مراکز حضورداشته و بیش از پنج هزار پرونده دریافت و به اداره گذرنامه ارجاع دادند.
سردار ذوالقدر افزود: همکاران ما در مراکز مهم مذهبی کشور مانند حرم امام رضا (ع)، حرم مطهر شاهچراغ (ع)، حرم حضرت معصومه (س)، حرم حضرت شاه عبدالعظیم، حرم امامزاده صالح و همچنین مراکز نماز جمعه حضور داشته و برای دریافت پرونده درخواست شهروندان برای دریافت گذرنامه زیارتی اقدام کردند. تمام این اقدامات برای آن بود که ما به سمت مردم برویم تا مردم برای دریافت گذرنامههای خود زحمت کمتری بکشند.
وی درباره علت شلوغیهای اداره گذرنامه با توجه به اقدامات انجامشده نیز بیان کرد: مردم عاشق امام حسین (ع) و اهلبیت ایشان هستند و برای همین دوست دارند که در کنار گذرنامه بینالمللی گذرنامه زیارتی هم داشته باشند؛ برخی از مردم نیز در لحظات آخر برای تشرف تصمیم میگیرند که در نتیجه با شلوغی و ازدحام در مرزها و در ادارههای گذرنامه مواجه میشویم.