به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی زیبایی نژاد، رئیس کمیته فرهنگی هنری ستاد اربعین شهرداری تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از پیش از آغاز اربعین، شهرداری تهران برگزاری جلسات با موکبداران و فعالان فرهنگی اجتماعی و مردمی این حوزه را در دستور کار قرار داد. در مناطق مختلف شهر با موکبداران برجسته جلسه برقرار کرد. همچنین نوزده و بیست مرداد برای بیش از هزار نفر از موکبداران شهر تهران و کل کشور همایش در حرم امام خمینی همایش برگزار کرد.
وی با اشاره به این موضوع که جلسات همافزایی و همکاری با موکبداران مردمی در جهت مدیریت مشارکتی شهر تهران بود که شخص دکتر زاکانی به آن معتقدند و شهرداری معتقد است باید اقدامات زیرساختی را جهت حمایت و پشتیانی از مردم برای پیشبرد امورات اربعین انجام داد افزود: بار اصلی امورات اربعین بر عهده مردم است.
وی افزود: بعد از آن آئین بدرقه زائرین و اجتماع اربعینیها را در تاریخ ۳ شهریور داشتیم و بر اساس آمار دستگاههای ذیربط بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر در میدان آزادی تهران طی این مراسم گرد هم آمدند و رویداد بدرقه از میدان آزادی برگزار شد.
زیبایی نژاد تصریح کرد: ابتکار دیگر کاروان سرود راهیان کربلا بود که یکی از رویکردهای مهم کمیته فرهنگی و هنری ستاد اربعین شهرداری تهران، تمرکز و برنامهریزی روی موضوعات مربوط به جوانان و نوجوانان بود. این کاروان سرود هم در ۱۵ گروه بالغ بر ۱۵ موکب بالغ بر ۱۵۰ نفر از کوفه تا نجف، کاظمین، طریقالحسین و کربلا به اجرای برنامه میپردازند و تاکنون بیش از ۴۰۰ اجرا برگزار شده است و قرار است در روز اربعین نیز به صورت یک دسته متحد در هماهنگی با عتبه در قالب یک دسته عزاداری نوجوانان وارد حرم شده و به عزاداری بپردازند.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران گفت: کمیته فرهنگی و هنری تولیدات رسانهای مفصلی را هم برای اربعین در دستور کار دارد که یک سرود به نام (حبیبی شک را) طراحی شده که در موکبهای مختلف در حال پخش است. تولید انیمیشن بینالمللی اربعین با صدای محمد حسین پویانفر و عبدالرضا هلالی در دستور کار قرار گرفت و منتشر شد و مورد استقبال قرار گرفت. نماهنگها و برنامههای تلویزیونی دیگر ازجمله برنامه … اجرا شد که با روایتگری علی مشهدی ماجرای اربعین را روایت میکند و به طور ویژه در موکبهایی که شهرداری تهران در ان امکانات رسانهای دارد، پخش خواهد شد.
زیبایی نژاد ادامه داد: آئین بدرقه و استقبال از زائران در مرزهای کشور در ۴ مرز خسروی، مهران، شلمچه و چذابه، آئین بدرقه از ۴ الی ۱۵ شهریور ماه، مراسم چاووشخوانی برای بدرقه زوار، برای اعزام به راهپیمایی و آئین استقبال به نام رهیافتگان عرش از ۱۲ شهریور ماه تا ۲۰ شهریور در مرزهای چهارگانه غربی کشور برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه عزاداری نوجوانان جهان اسلام بنا است که در کربلا با همکاری سایر مجموعههای فرهنگی تأثیرگذار ازجمله سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری تا مجموعه رسانهای اوج و دیگر فعالان فرهنگی کشور برگزار شود ادامه داد: احتمالاً از ۱۴ یا ۱۵ شهریور از شارع باب القبله در همکاری با مدیریت عتبه در دسته عزاداری نوجوانان برقرار خواهد شد. تهیه و توزیع اقلام فرهنگی و تبلیغی در مسیر پیادهروی رویکرد دیگر ماست. ازجمله کارت نایبالشهید که بیش از یک میلیون نسخه چاپ و در اختیار مردم قرار گرفته است. ۵۰ هزار نسخه از کتاب چندرسانهای سلام بر حسین ویژه کودکان توزیع شده که باعث شده کودکان در مواقعی که والدین در حال استراحت هستند، سرگرم شوند.
وی در ادامه گفت: هزار و پانصد عدد فلش محتوایی صوتی و تصویری در اختیار موکبداران قرار گرفته و دیگر اقلام فرهنگی ازجمله پرچم دستی، پرچم بزرگ، متوسط، کلاه و….، اقدام بعدی فضاسازی و تبلیغاتی است که در همکاری با سازمان زیباسازی انجام شده، اکرانهای شهری مفصل، اهتزاز ۱۰ پرچم اربعین حسینی در طریق نجف تا کربلا، نصب پرچم در طریقالحسین با موضوع خطبههای حضرت زینب که در مسیر طراحی و اجرا شده است. اعزام مربیان کودک برای موکبهای مسیر دیگر اقدام مهم کمیته فرهنگی و هنری است. در راستای اهمیت دادم به بانوان و کودکانی که در راهپیمایی اربعین هستند.
زیبایی نژاد تاکید کرد: موکبهای شهرداری تهران در اربعین ۱۴۰۲ با شعار و هشتگ حیاتنا الحسین که شعار رسمی وزارت کشور در اربعین ۱۴۰۲ است و با هشتگ جانم حسین و با هویت بصری مشترکی به عنوان موکب محبان امام رضا فعالیت میکنند در مسیر. این موکبها که با هویت بصری مشترک محبان الامام رضا فعالیت میکنند در بخشهای مختلف امکانات مختلفی را به زوار ارائه میکنند ازجمله محل استراحت، عرضه محصولات فرهنگی، مسابقات فرهنگی و فعالیتهای قرانی و غیره.