به گزارش خبرنگار مهر، بخش کشاورزی گستره بزرگی است که انواع محصولات باغی و زراعی را شامل میشود. کشت و کار در ایران سنتی بوده و با وجود اینکه سالها است بر تغییر شیوههای کشت تاکید میشود اما همچنان روشهای سنتی بر جامعه کشاورزان ایران حاکم است. ایران فرصتهای تجاری خوبی در حوزه محصولات باغی و زراعی داشته اما همین سنتی عمل کردن سبب شده تا بخشی از فرصتهای خود را از دست بدهد. نداشتن شناسنامه منجر به برگشت بخشی از محصولات صادراتی شده که در چند سال اخیر روند افزایشی داشته است. بر اساس استانداردهای جهانی مشخصات محصولات باید در شناسنامه آنها درج شود اینکه از چه کودی و سمی به چه میزان استفاده شده و اینکه در کجا کشت شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اعلام کرده بود برای حل این مشکل از ابتدای شهریور داشتن کد QR و شناسنامه برای محصولات گلخانهای این استان الزام شده و تمام کشاورزان ملزم به رعایت آن هستند.
پسته یکی از محصولات صادراتی کشور بوده که تا دو سال قبل کشور را در رتبه دوم جهانی پس از آمریکا قرار داده بود اما در چند سال اخیر ترکیه جایگزین ایران شده و میزان صادرات پسته ایران کاهش یافته است. بخشی از این موضوع به مساله تحریم و بخشی هم به موضوع نداشتن شناسنامه آن برمیگردد؛ از این رو وزارت جهاد کشاورزی در مذاکرات مدیریت آفلاتوکسین پسته صادراتی با کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا بر اهتمام ایران برای ارائه محصول سالم به شهروندان خود و دیگر کشورها تاکید و اعلام کرده که کنترل و نظارت بر صادرات پسته ایران را تشدید میکند.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی درباره مذاکرات مدیریت آفلاتوکسین پسته صادراتی با کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا ضمن اعلام اهتمام ایران برای ارائه محصول سالم به شهروندان خود و دیگر کشورها، گفت: از مجموع ۴۰۰ هزار تن تولید پسته ایران، ۵۰ درصد آن مصرف داخلی دارد از این رو سلامت تولید برای جامعه ایرانی و جامعه جهانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی از تلاش ایران برای اجرای قوانین سختگیرانهتر در راستای صادرات محصول پسته خبر داد و در عین حال به اتحادیه اروپا اطمینان داد، برنامه مدونی به منظور کمک به ارتقای سلامت محصول پسته اجرا شود.
برومندی افزود: یک تقسیم کار، رصد و پایش و نظم سیستمی را طراحی کردهایم که از مرحله تولید تا صادرات را شامل میشود. پسته ایران قابل بازدید و رصد است و برای صادرات این محصولات شناسه تولید داریم.
برومندی گفت: عملیات بهباغی، تغذیه باغات، مقابله با آفات و بیماریها و مجموع این اقدامات برای تولید محصول باکیفیت در باغات ایران قابل پیگیری است. فرآوری، بستهبندی و صادرات محصولات کشاورزی کشور در واحدهایی انجام میشود که مطابق استانداردهای لازم بوده و از دستگاههای مدرن استفاده میشود.
معاون امور باغبانی گفت: واحدهای تولیدی که در مرحله تولید، فرآوری و صادرات مشکل داشته باشند تا زمانی که استانداردهای لازم را کسب نکنند از مراحل صادرات محصول و ارائه به بازار داخلی و صادرات حذف خواهند شد.
وی گفت: امسال به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، محصول پسته کشور از کیفیت مناسبی برخوردار است.
برومندی تصریح کرد: ما از دستورالعملهای موجود رصد و پایش سلامت محصول فراتر رفته و تمامی مراحل از سوی سازمان غذا و دارو نظارت و آزمایشهای قبل صادرات را تشدید خواهیم کرد.
برومندی در پایان ضمن دعوت از هیأت اروپایی برای بازدید از روند تولید و صادرات پسته گفت: ما آمادگی کامل برای بازدید هیأت اروپایی را داریم.