غلامرضا مرحبا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تصویب دو فوریت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تشکیل وزارت بازرگانی به نفع کشور است چرا که در حال حاضر بازرگانی داخلی و خارجی در داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت از بین رفته است.
وی با بیان اینکه هدف از ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن یکپارچه شدن سیاستهای صنعت و بازرگانی بود که محقق نشد، اضافه کرد: در کتابهای مدیریتی ادغام را یک روش علمی عنوان میکند اما به شرط آنکه چند سازمان همگن در کنار هم قرار گرفته و یکپارچه و کوچکتر شود و در عین حال با بهرهوری بیشتری کار کنند اما در کشور ما فقط تعداد وزرا کم شده و چند سازمان ناهمگن کنار هم گذاشته شد، هیچ تغییری هم در ساختار اتفاق نیفتاد و هیچ چیزی عوض نشد.
این عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: با ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت به جای آنکه با یک وزیر متخصص کار شود چهار سازمان غیرمرتبط با یک وزیر نامتخصص کار میکنند و تنها معاون وزیر گذاشته شده که مثل وزیر هم اختیارات کامل ندارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازرگانی یکی از مزیتهای تاریخی کشورمان است، ادامه داد: قدمت وزارت بازرگانی در کشور ما به ۱۰۶ سال میرسد که الان از بین رفته است، همان اتفاقی که با یکپارچه سازی در وزارت کشاورزی رخ داد و موفقیتآمیز نبود.
مرحبا با بیان اینکه بازرگانان در کشورهای خارجی رها هستند، اضافه کرد: در خارج از کشور از بازرگانان حمایت نمیشود و وضعیت بازرگانی در داخل هم مناسب نیست. حال اینکه بازرگانی میتواند برای کشور ارزش افزوده و ثروت ایجاد کند اما آن را بستهایم؛ باید هرچه سریعتر وزارت بازرگانی احیا شده و کارش را شروع کند.
انتهای پیام