به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در همایش بزرگداشت روز جهانی ماما، گفت: خدماتی که به اسم مامایی در کشور ارائه میشود، بسیار ارزشمند است و در آینده بیش از قبل اهمیت آن مشخص میشود. پنجم ماه می میلادی از سوی سازمان جهانی بهداشت و کنفدراسیون بینالمللی مامایی، به عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شد. این روز در کشورمان مصادف با ۱۵ اردیبهشت ماه است؛ شعار امسال روز ماما، «ماما، حامی فرزندآوری و سلامت خانواده»، است و میبایست ما از زحمات این قشر عزیز تشکر کنیم چرا که حتی در صعبالعبورترین نقاط در حال ارائه خدمت هستند.
وی افزود: ماماها نه فقط در حوزه بهداشت که در حوزه امیدآفرینی هم در جامعه نقش دارند. بحث جوانی جمعیت برای ما بسیار جدی است و در این زمینه و حفظ سلامت مادر باردار، نوزاد و کاهش مرگ و میر این گروه، تاثیر شغل مامایی بسیار زیاد است که به واسطه همین تلاش توانستیم در این شاخصها رشد قابل توجهی داشته باشیم. آنچه که برای آینده کوتاه با آن مواجه هستیم، افزایش در سن و پیری ناهماهنگ در هرم جمعیتی است و این وظیفه ما را سنگین میکند.
او به اهمیت برنامه پزشکی خانواده در این زمینه اشاره کرد و افزود: آن چیزی که مدنظر ما است پوشش هر ۳ هزار نفر جمعیت توسط یک پزشک و دو مراقب است که یکی از این مراقبین با اولویت ماما در نظر گرفته شده است تا بر جمعیت اثرگذار باشیم. این امر حتی برای فارغالتحصیلان جدید مامایی هم یک فرصت اشتغال است.
فرشیدی تاکید کرد: تعداد کل ماماهای شاغل در بخش خصوصی و دولتی، ۴۶ هزار و ۸۸۷ است که آموزش و مشاوره بلوغ، آموزش و مشاوره ازدواج، آموزش و مشاوره بارداری، زایمان و پس از زایمان، تحکیم خانواده با تاکید بر سلامت جنسی، آموزش و مشاوره فرزندآوری، کمک به حفظ و ارتقای سلامت مادر و کودک، کاهش سقط عمدی جنین، پیشگیری و تشخیص بهنگام ناباروری و ترویج و تشویق زایمان طبیعی، خدمات تخصصی مامایی در حوزه بانوان و مادران باردار، آموزشهای لازم در افزایش درصد زایمان فیزیولوژیک و ارتقای سلامت جامعه، از جمله وظایف ماما است.
انتهای پیام