به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی شاهچراغی معاون سیاسی وزارت کشور در سومین روز نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، به تشریح وضعیت و تحولات روز کشور پرداخت.
وی با بیان اینکه ثبات جمهوری اسلامی ایران، نشأت گرفته از باور مردم به دین و انقلاب اسلامی است و این باور تداوم یافته است، گفت: در هر مقطعی از تاریخ انقلاب اسلامی که نگاه کنید مردم ما پای کار بودهاند و هستند. اساساً اگر مردم به این نظام باور نداشتند ما نیز اکنون، حضور نداشتیم.
شاهچراغی به حوادث سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر پشت صحنههای این اتفاقات را ببینیم به باور مردم، ایمان میآوریم؛ باوری که به نظام و دین شأن دارند. این باور میتواند قدمهایی مسؤولان به ویژه رایزنان فرهنگی را برای خدمت و انجام کارهای مهم، محکم میکند. در واقع ما باید به این باور برسیم که مردم هستند و به این حضور، لازم است که اتکا کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه تلاش دشمن با مبانی اعتقادی و ایمانی، در ارتباط با همین باور مردم است، خطاب به رایزنان فرهنگی گفت: به این حضور مؤثر مردم، در همه بخشهای فعالیت تان، به عنوان یک اصل در میدان مأموریت تان توجه داشته باشید. حالا که مردم هستند و ما هم به عنوان مسؤول، عنصری از این مردم و جامعه هستیم، چرا ما در میدان عمل، تأثیرگذار نباشیم؟
وی با اشاره به اینکه مسائل فراوانی در ایستادگی مردم وجود دارد، افزود: در موضوع داخل کشور یکی از مؤلفههای اثرگذاری که وجود دارد و ما را به پیشرفت و توسعه رسانده است حضور مردم بر بستر باور عمیق به مبانی انقلاب اسلامی است. این دستاورد، علی رغم تلاشهایی که از دشمنان در همه این سالها برای ضربه زدن به کشور داشتهاند، حاصل شده است.
شاهچراغی با بیان اینکه جهت گیری و رویکرد دولت کنونی در کلام و عمل، متکی بر همین باور مردم به نظام و انقلاب است، گفت: در واقع، یکی از نقطههای ثبات کشور باور مسؤولین به مردم و نقش و حضورشان است. برگزاری انتخابات طی چهار دهه گذشته که به صورت مستمر و منظم برگزار شده، گواه بر اهمیت حضور و نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی است.
معاون سیاسی وزیر کشور بر این موضوع تاکید کرد که ارتباط مستمر مسؤولان با مردم منجر به ماندگاری کشور شده است و ادامه داد: اتفاقات بزرگی و پربرکتی در طول سالهای مختلف پس از انقلاب اسلامی رخ داده است. البته این حرکت عظیم مردمی و و تأثیرگذاری انقلاب اسلامی بر اساس مبانی شکل گرفته از سوی امام راحل (ره) و رهبر حکیم انقلاب اسلامی هدایت شده است.
وی، نقش مقام معظم رهبری را مؤلفه دیگری در ماندگاری انقلاب اسلامی دانست و گفت: تیزبینی و بلندنظری ایشان را امروز در اتفاقاتی غرورآفرینی که گروه مقاومت در سرزمینهای اشغالی رقم زدهاند، میتواند به وضوح دید. آن زمان که مقام معظم رهبری فرمودند که در ۲۵ سال آینده این رژیم غاصب ماندنی نیست، شاید کمتر کسی درک درست و کاملی از این فرمایشات داشت اما همگان آگاه شدهاند از این نقش و جایگاه رهبری. بر همین اساس است که نظام سلطه در مقابل این نظام و مردم اش، نمیداند که چه کند و درمانده است.
شاهچراغی در ادامه گفت: اکنون در کشور، آنقدر قوت زیاد است و ثبات در کشور سنگین است که دشمن با همه وجود آن را حس کرده است. متأسفانه گاهی در حباب عملیات رسانهای دشمن گرفتار میشویم و فکر میکنیم همه چیز از دست رفته است. اما واقعیت این است که این ثبات به برکت حضور مردم و رهبری نظام، حاکم است.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اینکه باید ثبات و ماندگاری و جاودانگی نظام اسلامی را که از دین اسلام نشأت گرفته است دائماً به بخشهای مختلف تزریق کنیم، گفت: ماندگاری امروز جمهوری اسلامی، به واسطه اینکه ما باید باشیم، نیست، بلکه به واسطه کتاب آسمانی است که این دین و آرمان را به ما داده است و همواره ماندنی است.
وی به فعالیت شبانه روزی دشمنان در فضای مجازی برای ضربه زدن به کشور، اشاره کرد و گفت: در طول شبانه روز ۴ میلیون پست فارسی در سکوهای اصلی فضای مجازی تولید و منتشر میشود که بخش عمده آن به آسیبهای اخلاقی و اعتقادی دارد و همچنین برای ضربه زدن به ارکان نظام، ولایت فقیه و مردم مربوط میشود. منافقین، صهیونیستها و سلطنت طلبها با حمایت برخی از دولتها، با تمام قوا و توان، علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران، در حال فعالیت هستند اما امروز میبینیم که کشور بیش از گذشته صاحب ثبات است. واقعیت این است که جمهوری اسلامی ریشهاش محکمتر از این حرف هاست. پس این موضوع را ما کارگزاران نظام از جمله رایزنان فرهنگی، ابتدا باید باور داشته باشیم. در واقع، به جایگاه رهبری و نقش مردم باید اعتقاد داشته باشیم.
شاهچراغی با تاکید بر اینکه، مبنای تحول در هر بخش و سازمانی، عنصر انسانی است، ادامه داد: لازم است که رایزنان فرهنگی مبانی ملت و نظام را در صحنه بین الملل تبیین کنند، به ویژه در کشورهای همسایه. بسیاری از مردم کشورهای همسایه، اعم از شیعه، سنی یا از ادیان دیگر، دلداده نظام جمهوری اسلامی است. نکته مهم این است که انقلاب اسلامی ابعاد مختلفی دارد و باید رایزنان فرهنگی، بررسی کنند که مردم هر منطقه، با کدام وجه از این انقلاب، احساس نزدیکی میکنند.
معاون سیاسی وزیر کشور، ادامه داد: کارهای زیادی طی سالها در کشور در بخشهای مختلف علمی، فناوری، صنعتی، عمرانی و بخشهای دیگر شده است که تبیین این پیشرفتها، توسط رایزنان فرهنگی، بسیار مهم است. متأسفانه مشاهده میشود که در داخل کشور هم بسیاری از مردم حتی نخبگان، از این پیشرفتها خبر ندارند.
وی در ادامه پیشنهاد کرد، با کمک رایزنان فرهنگی کشور، نخبگان و افراد اثرگذار در کشورهای همسایه متناسب با اقتضائات فرهنگی و اجتماعی شأن، به کشور دعوت شوند تا آنها از نزدیک، پیشرفتها را مشاهده کنند و از این طریق، کارهای بزرگ کشور، تبیین شود. خداوند متعال، عنایت های بزرگی به این کشور کرده و لازم است که قدردان باشیم.
شاهچراغی گفت: علاقه مندی مردم کشورهای همسایه به ایران به دلایل مختلف مشاهده میشود و لازم است این ایران دوستی، از طریق رایزنان فرهنگی، به این طرف انتقال داده شود و در مقابل، حس نوع دوستی مردم ایران، به آن طرف انتقال داده شود.
معاون سیاسی وزیر کشور، با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه امسال، استقبال خوب جوانان در پیش ثبت نام این رویداد را نشان دیگری از مقبولیت نظام در بین مردم دانست و ادامه داد: طبق آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته، میزان استقبال از انتخابات پیش رو، نسبت به دوره قبل بیشتر است و با توجه به ثبات کشور، زمینه این حضور بهتر را فراهم آورده است.
شاهچراغی گفت: ما درون کشور با نگاه کلان و راهبردی، ثبات قطعی و استحکام داریم و در این موضوع، هیچ تردیدی نیست. البته در عرصههایی همچون اقتصاد، مشکلاتی داریم که قابل رفع است. رایزنان فرهنگی با اتکا به همین استحکام و با توکل به خدا کارها، محکم و باقدرت باید کارها را پیگیری کنند. امیدوارم همه به تکلیف خود به درستی عمل کنند و آنچه که شایسته این ملت بزرگ و دین مبین اسلام است صورت گیرد.
نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، از ۱۵ تا ۲۰ مهر توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.