به گزارش خبرگزاری مهر، سردار علی احمد گودرزی، فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی گفت: در بند ۱۰ ماده ۴ قانون انتظامی کشور، حفظ حدود کشور در ۸ هزار و ۷۵۵ کیلومتر آورده شده است. بعد از چین و روسیه ما با ۱۵ کشور همسایه، بیشترین میزان مرز را داریم. به همین دلیل حفاظت از مرزها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی افزود: ما مرزبانان درجه یک و دو را داریم که وظیفه هنجارسازی در مرزها را دارند. مرز قلمرو حاکمیت کشورهاست که آنها را از هم جدا میکند. لذا استیفای حقوق مرزنشینان و دولت کار بسیار سخت و طاقتفرساست. یکی از وظایف ذاتی مرزبانان، دیپلماسی فعال، اثربخش و لحظهایست.
برگزاری بیش از ۱۰۰ جلسه راهبردی با کشور عراق جهت تسهیل ترددهای مرزی در اربعین
گودرزی اظهار داشت: در اربعین امسال کلانتران مرز ما بیش از ۱۰۰ جلسه با کشور عراق در سطح ملی و منطقهای داشتند تا این ۴ میلیون جمعیت بتوانند با سهولت تردد کنند. لذا یکی از راهبردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی این است که ما تنها حدود و مرزهای خود را حفظ میکنیم. در کنار آن حل و فصل اختلافاتی که در مرزها اتفاق میافتد نیز، وظیفه مرزبانان ماست.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از وظایف مهم مرزداران ما مقابله با ترددهای غیر مجاز است. این ترددها به دو صورت ورود اتباع غیر مجاز به کشور ما و خروج افراد به صورت غیر قانونی از راه مرزها رخ میدهند. لذا ما به این افراد اجازه تردد غیر مجاز را نمیدهیم. در واقع میتوان گفت که ما با قانونشکنان در هر قالبی، از انواع قاچاق گرفته تا مترددین مرزی، برخورد جدی داریم.
گودرزی در مورد ارتباط بین مرزداران و مرزنشینان گفت: مرزبانان، مرزنشینان را مرزداران افتخاری میدانند. ۴ میلیون جمعیت کشور مرزنشین هستند. از جمله آنها میتوان به افراد ساکن در جزایر اشاره کرد. ما وظیفه داریم که در مسائل اقتصادی مرزنشینان تسهیل ایجاد کنیم. در دوران کرونا ما در ۹ مرحله، وسایل مورد بهداشتی مورد نیاز را برای مرزنشینان ایجاد کردیم.
وی افزود: اقدامات ما با مرزنشینان به صورت مقطعی نبوده و مداوم است. در مواجهه با بلایای طبیعی، ما به صورت تمام و کمال حامی مرزنشینان هستیم، چرا که همواره در مرزبانی پشتیبان ما هستند. عموم نیروهای ما از بین همین مرزنشینان استخدام میشوند. به این صورت سربازان میتوانند ارتباط راحتتری با خانواده خود داشته باشند.
گودرزی اظهار کرد: ما در سیستان و بلوچستان ۸ بازارچه مرزی در کنار دیگر نقاط کشور از جمله کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی و ایلام داریم که روزانه بر فعالیت آنها نظارت صورت گرفته و روند کار آنها را تسهیل میکنیم. همچنین روزانه چندین هزار نفر از کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان به بازارهای مرزی ما میآیند و اقلام مورد نیاز خود را خریداری میکنند.
وی در ادامه در مورد هوشمندسازی مرزها گفت: در چند سال گذشته جوانان برومند ما، با حمایت ستاد کل نیروهای مسلح، ما سیستمهای الکترونیکی اپتیکی، دوربینهای حرارتی و انواع حسگرها برای استفاده در مرز ایجاد کردهاند. ما انواع پهپادها را برای پایش تصویری مرزها در کنار سیستمهایی از جمله صدف هدایت میکنیم. در واقع اقدامات متعددی در جهت هوشمندسازی روند کنترل مرزها صورت گرفته است.
گودرزی گفت: در کنار مرزهای خشک، ما ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرزهای دریایی داریم. مرزبانهای ما وظیفه دارند که امنیت را برای شناورها، ملوانان و صیادان برقرار کنیم. ما در بحث حاشیه خلیج فارس هر ساله جلساتی را با کشورهای همسایه برگزار میکنیم و تمهیداتی میاندیشیم.
وی گفت: در جهت کمک به معیشت مرزنشینان، ما از ابتدای سال ۲۰ هزار و ۶۱۱ کارت گذر مرزی صادر کردهایم. این کارتها در اختیار ملوانان، رانندگان و کسانی که تردد دارند قرار میگیرد و رفت و آمد آنها به صورت دقیق کنترل میشود. در کنار آن ما در مرزها سیستمهای بیومتریک داریم. لذا میتوان گفت که ما اشراف کامل بر مرزهای خود داریم و اقدامات بسیار سازندهای در جهت هوشمندسازی آنها انجام دادهایم.