به گزارش خبرنگار مهر، شماره ۱۷۷ ماهنامه فرهنگی، اجتماعی آزما بهتازگی با بخشهایی چون سرمقاله، یادداشت، رویداد، گفتوگو، جستار، سفیدخوانی، گفتگو، نگاه، پرونده، شعر، شعر جهان، مقاله، گزارش، داستان ایرانی، داستان خارجی و پیشخوان کتاب منتشر شده و روی پیشخان مطبوعات آمده است.
در بخش سرمقاله مطلبی با عنوان جهان آینده در سایه برآمدن گایا نوشته سردبیر، در بخش یادداشت مطلبی با عنوان از عزاداری اینترنتی بیزارم نوشته ندا عابد، در بخش رویداد مطالبی با عناوینی همچون الواح هخامنشی در هاله ابهام، شمس، حافظ شعر دهه هفتاد بود نوشته مهتاب خسروشاهی، گلستان، هنرمند همیشه معترض، کیارستمی مشغول کار است، محمد هم رفت، کمی مانده به صبح نوشته هوشنگ اعلم، در بخش گفتگو مطلبی با عنوان نیم قرن در جستجوی حقیقت؛ گفتوگو با دکتر مصطفی ملکیان، در بخش جستار مطلبی با عنوان برآمدگیهای زیر پوست سر نوشته سرمد قباد، در بخش سفیدخوانی مطلبی با عنوان عروسی اجباری نوشته منصوریه اتحادیه، در بخش گفتگو مطلبی با عنوان عربها بیشتر مرا دیدهاند؛ گفت و گو با موسی بیدج و در بخش نگاه مطلبی با عنوان شاترها تبعیض را شکستند نوشته مهتاب خسروشاهی منتشر شده است.
همچنین در این شماره از ماهنامه آزما پروندهای با مطالبی با عنوان «روزگار ممل آمریکاییهای حسرت به دل» کار شده که اینمطالب را شامل میشود: پارسی، زبان پالوده و ماندگار؛ گفت و گو با میرجلال الدین کزازی، ما کم آوردیم خیلی… مقالهای از محمود حسینی زاد، آخرین پناهگاه فرهنگ است؛ گفتوگو با قطب الدین صادقی، این فقط یک نمایش است نوشته عالیه یوسف فام، نگران زبان نباشیم خودمان را باختهایم؛ گفتوگو با امید طبیب زاده و خالی شدهایم، از تهی خالیتر نوشته مریم مزروعی.
در بخش گفتوگوی اینشماره از مجله مذکور هم، اینمطالب درج شدهاند: تقلید، تراژدی جهان سوم است؛ گفت و گو با ناصر فکوهی، در بخش شعر اشعاری از فرزانه ولی زاده، نیلوفر آبها، مهدی حسنی باقری، فرحناز یوسفی و در بخش شعر جهان مطلبی با عنوان جین هرش فیلد.
در بخش مقاله مطلبی با عنوان مدخل ادبیات کودک ۳( ایرانیکا) نوشته سیدعلی کاشفی خوانساری، در بخش گفتوگو مطلبی با عنوان آنها در قصهها متولد میشوند نوشته جودی بلوم؛ در بخش گزارش مطلبی با عنوان گزارش یک سوگ نشست نوشته اصغر دادبه، احمد تمیم داری، مریم جلالی منتشر شده است.
در بخش داستان ایرانی داستانی با عنوان جشن تولد نوشته مریم باران و کشتی نوشته اکرم روحی و در بخش داستان خارجی داستانی با عنوان مخاطبات شغلی نوشته جمیل جان کوچی و کافه کتاب، امید آینده صنعت نشر درج شدهاند.
در بخش پیشخوان کتاب آثاری همچون از راپاوند: آتشفشان تنها نوشته جان تایتل و ترجمه نورا نواپور، یک انقلاب ذهنی نوشته جاناتان ایزرائیل و ترجمه مزدا موحد، تت ها نوشته ایشتوان ارکنی و ترجمه کمال ظاهری، ابداع جمهوری مدرن نوشته بیانکاماریا فونتانا و ترجمه محمدعلی موسوی فریدی معرفی شده است.
در بخشی از این شماره جدید ماهنامه آزما آمده است؛
ابراهیم گلستان، نویسنده، فیلمساز و منتقد در میان هم نسلانش چهرهای خاص داشت و نه فقط به خار آثارش در عرصه ادبیات و سینما بلکه بیشتر به خاطر جسارتش در نقد دیگران و آثارش. مردی که به هنگام اظهارنظر در مورد دیگران اهل تعارف و تعریف نبود و با سیاست یکی به نعل و یکی به میخ میانه ای نداشت و به همین دلیل خیلیها با او مخالف بودند و دیگرانی هم البته برعکس. ابراهیم گلستان زاده شیراز بود، در خانوادهای مرفه اما در تهران بزرگ شد و از سالهای جوانی شروع به نوشتن کرد و آثار ماندگار خلق کرد.
آثاری متمایز از آنچه دیگران مینوشتند. او در مسیر زندگی هنری اش با ساختن فیلم خشت و آئینه به عنوان فیلمسازی اندیشه ورز شناخته شد و سینمایی را به نمایش گذاشت که با سبک و سیاق آنچه فیلم فارسی نامیده میشد هیچ قرابتی نداشت و با گنج دره جنی نشان داد که سینما هم مدیومی است برای بیان اندیشه و اعتراض و نه فقط ابزاری برای گذراندن وقت آن هم به ابتذال….
در بخش دیگری از این شماره جدید ماهنامه آزما آمده است؛
یک روز پیش تر حرفش را میزدیم. با دوستی مشترک گفتم: با جلال آمده بود جلال سرفراز که نشسته بود روی مبل و او ایستاد کنار در با همان لبخند همیشگی و اشاره کرد به جلال: شناختی! برگشتم و به مرد نشسته روی مبل نگاه کردم. سالها بود جلال را ندیده بودم. دقیقتر نگاه کردم و ناگهان فریاد زدم: جلال! بعد از سالها دوری. او در فرنگ بود و من اینجا و حالا می دیدمش و نگاه کردم به محمد که لبخند میزد و من جلال را که از جا بلند شده بود در آغوش گرفتم و….
اینمجله با ۷۴ صفحه و قیمت ۷۰ هزار تومان منتشر شده است.