به گزارش خبرنگار مهر، هومن بنایی نویسنده و پژوهشگر در یادداشتی با عنوان «بوسیدن آفتاب» نوشته است که در آن نگاهی به کتابی با همین نام داشته است و آن را برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.
مشروح متن این یادداشت را در ادامه میخوانید:
«در دورهای به سر می بریم که نسبت به ادبیات تغافلهایی صورت گرفته که مپرس…
بخشی از این بی مهریها میتواند حاصل کم توجهیهای صاحبان ادبیات به ظرفیتهای شعر وداستان باشد.
یکی از این ظرفیتها قالبهای متعدد و مختلف شعر است که هر یکی را بهر کاری ساختند.
اینکه در ابتدا باید دانست چه قالبهایی وجود دارد امری ست بدیهی. اما بهتر این است که در حوزه معرفت شناسی بدانیم قالبها چه کاربردها و چه کارکردهایی دارد.
کاستی دیگر در این زمینه کمبود متون تحقیقاتی منسجم و یکپارچه است. کسی که در این زمینه قدمی و قلمی برمی دارد؛ می تواندجمع دانشی را به جمعیتی هدیه کند. این نظم به شناخت بیشتر کمک شایان توجهی میکند. متنی که بیاید به قالب خاصی بپردازد شایسته ی تقدیر است؛ چه برسد به اینکه این متن به اندازهی کتاب باشد.
رسیدن به آسمان برای ادبیات که بر پایه عنصر تخیل بنا شده است امری ست سهل الوصول. پس بوسیدن آفتاب در ادبیات میتواند به راحتی اتفاق بیفتد.
بوسیدن آفتاب نشانگری است در قالب رباعی که میخواهد گزیدهای باشد از سیر رباعی و تلاش میکند این مسیر را بسیار منظم و طبقه بندی شده ارائه دهد.
در گذرگاههای تاریخی ادبیات ایران زمانهای مختلفی وجود دارد که به دلایل مختلف قالب رباعی جدی گرفته شد و دکتر عباس محمدی سر راه این گذرگاهها در زمانی که از آنها گذشته است قرار گرفته و با دیدی شارحانه قصد دارد به روایت پدیدار شدن رباعیها در آن گذرگاهها بپردازد. پس رباعی در ادبیات پایداری میتواند قسمتی از بوسیدن آفتاب باشد.
به طور کلی و در پایان باید گفت کتاب بوسیدن آفتاب پرداختی است به رباعی و پیرامون آن در تاریخ ادبیات معاصر.»