به گزارش خبرگزاری مهر، پویش کتابخوانی کتابهای چریکی با بیش از ۵۰۰ میلیون ریال جایزه غیرنقدی شامل اعتبار خرید کتاب و ۳۵ میلیون ریال جایزه نقدی در بخش ویژه، با محوریت سه کتاب «کودکستان آقا مرسل»، «قاطر غنیمتی» و «گردان بلدرچینها» برگزار میشود.
کتابهای مورد نظر این پویش را کتابهای «قاطر غنیمتی» و «گردان بلدرچینها» نوشته اکبر صحرایی که از انتشارات مهرک منتشر شده است و کتاب «کودکستان آقا مرسل» به قلم داوود امیریان از انتشارات کتابستان معرفت تشکیل میدهند و مخاطبان جهت شرکت در پویش حداقل نیازمند خواندن یک کتاب از این مجموعه هستند.
شیوه بازی هر یک از کتابهای این پویش به این صورت است که نوجوانان پس از راستیآزمایی، در پایان هر پویش به لیست جایزههای قطعی خواهند رسید اما میتوانند وارد بخش ارسال آثار شده و با استفاده از مهارتهای خودشان، نویسنده، گوینده و یا منتقد ادبی باشند و با ارسال حداقل یک اثر در بخش ویژه پویش حاضر شوند.
علاقهمندان به شرکت در این پویش میتوانند پس از مطالعه هر یک از کتابهای یاد شده جهت شرکت در مسابقه به نشانی اینترنتی ketabbaazi.ir مراجعه کنند و با ورود به پویش در هر یک از کتب یاد شده به انتخاب خود شرکت کنند. لازم به ذکر است که مطالعه هر کتاب علاوه بر جوایز قطعی و بنهای خرید، شانس مخاطب را جهت رسیدن به جوایز بخش ویژه افزایش میدهد.
داود امیریان نویسنده کتاب «کودکستان آقا مرسل» که یکی از کتابهای پویش کتاببازی است، گفت: کودکستان آقا مرسل، یک رمان در حوزه طنز پردازی نوجوانان است. این کتاب در واقع ادامه رمان «گردان قاطرچیها» است و مانند دیگر کتابهایی که نوشتهام به ادبیات دفاع مقدس پرداخته و به صورت طنز راوی تلخترین یا شیرینترین خاطرات زمان جنگ و مقاومت است.
وی ادامه داد: در زمان جنگ به رزمندههای نوجوان تهمت میزدند که آنها برای فرار از درس و مدرسه به جبهه میروند؛ به این ترتیب در هر جبهه مجتمعی آموزشی به نام رزمندگان تأسیس شده بود که معلمان برای تدریس مباحث درسی به دانشآموزان به جبهه میآمدند و کلاس درس دایر میکردند. حتی در خطوط نبرد هم چنین اتفاقاتی شکل میگرفت؛ آنچنان که معلمی برای تدریس به رزمندههای دانشآموز درست زیر خط آتش دشمن به خط مقدم میرفت و دانشآموزهای خود را آموزش میداد. گاهی این معلم تنها برای یک دانشآموز میرفت تا او را برای شرکت در امتحان در همان مجتمع آموزشی رزمندگان آماده کند. شاید این رزمنده در روزهای آینده به شهادت میرسید اما رسالت معلمی و رسالت دانشآموزی رزمندگان پیگیری میشد. این موضوع دست مایهای شد تا همان شخصیتهای پرداخت شده در رمان «گردان قاطرچیها» درگیر رویدادهای تازه با موضوع درس و مدرسه در «کودکستان آقا مرسل» شوند.
امیریان افزود: هر انسانی در کار خود ذاتاً نیاز به تشویق و انگیزه دارد که این رویداد به درستی چنین کارکردی دارد. نوجوانان به شرطی کتابخوان میشوند که جزو واحدهای درسی مدارس باشد؛ این در حالی است که در مدارس ما نه تنها چنین واحد درسی تعریف نشده، بلکه کتابخانههای مدارس نیز بسیار ضعیف عمل میکند و کارایی لازم برای جذب دانشآموزان به کتاب ندارد. رویداد کتاببازی قطعاً مؤثر خواهد بود و منجر به اتفاقات خوب میشود اما با اهدای رایگان کتاب برای برگزاری این رویداد به شرکتکنندگان در آن مخالفم، چرا که هنر در صورتی ارزش مییابد که مخاطب به خاطرش هزینه کند. مثل فرق دیدن فیلم با خرید بلیط در سینما و دیدن فیلمی است که در تلویزیون بهصورت رایگان از شبکههای مختلف پخش میشود. بیشک وقتی به سینما میروید تا انتها فیلم را دنبال میکنید اما فیلمی که از تلویزیون پخش میشود هر لحظه ممکن است شبکه را عوض کنید یا آن را خاموش و از ادامه دادن دست بکشید. در کتاب هم چنین است، باید مخاطب خودش برای مطالعه یک اثر هزینه کند و برایش ارزش قائل باشد.
نویسنده کتاب کودکستان آقا مرسل گفت: پویش کتاببازی میتواند عامل مهمی در تبلیغ کتابهای خوب دفاع مقدس آن هم آثاری که با شیوههای طنز نوشته شده و مناسب روحیه نوجوانان است، باشد.