به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی توکلی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید مطهری در نشست تبیینی بررسی لایحه عفاف و حجاب در مخالفت با این لایحه گفت: دو ایراد میتوانیم از این لایحه بگیریم یکی ایراد از جهت خلاف شرع بودن آن است که پیش از این هم بیان شد و دیگری ایراد ساختاری آن است.
توکلی با بیان اینکه در ماده ۵۷ این لایحه همه افراد میتوانند امر به معروف کنند؛ گفت: شرط این لایحه هم تنها نبود مفسده عنوان شده است. یعنی اگر مفسدهای ممکن باشد بر اثر امر به معروف و نهی از منکر رخ دهد نباید این عمل انجام شود.
وی با بیان اینکه ایرادات ساختاری لایحه هم کم نیست؛ گفت: اجرای این لایحه در بلند مدت اشکالاتی را ایجاد میکند. اینکه عکسبرداری و چهره نگاری در این لایحه پیش بینی شده است خوب است اما اینکه منحصر به تصویر برداری باشد مشکل زا است.
این حقوقدان گفت: ضابط قضایی برای عکس گرفتن تنها به رسمیت شناخته میشود و برای دستگیری افراد بی حجاب محدودیت دارد. دوربین خوب است اما اینکه ضابط در کنارش نتواند کسی را بازداشت کند ایجاد مشکل خواهد کرد.
توکلی با بیان اینکه تا قوه قضاییه اصلاح نشود، هیچ کاری انجام شدنی نیست؛ گفت: این لایحه اخیر باز بهتر از لایحه قبلی پیشنهادی قوه قضاییه است. اما سوال اینجاست که قوه قضاییه که قوانین پیشین در موضوعات دیگر را اجرایی نکرده؛ این لایحه را چگونه اجرایی میکند.
معاون دانشگاه شهید مطهری خاطر نشان کرد: نباید قانونی را طراحی کنیم که دست پلیس را ببندد. اینکه بگوییم قوه قضاییه حق دستگیری برخی متخلفان را ندارد، ایراد دار است.