به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، مجمع عمومی سالانه صندوق اعتباری هنر منتهی به سال مالی ۱۴۰۱ به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور اعضای هیات امنا و هیات مدیره این صندوق در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیات امنای صندوق اعتباری هنر در نشست مجمع عمومی سالانه صندوق اعتباری هنر طی سخنانی، تلاشها و اقدامات انجام گرفته از سوی صندوق اعتباری هنر را مثبت و رو به جلو خواند و افزود: گسترش کمی و کیفی ارایه خدمات صندوق به جامعه فرهنگ و هنر خرسند کننده است و گزارش حسابرس قانونی این صندوق امیدوار کننده و نشان از انضباط مالی و شفافیت در عملکرد صندوق اعتباری هنر دارد.
رییس هیات امنا صندوق اعتباری هنر با اشاره به برخورداری قریب به ۶۰ هزار نفر از هنرمندان، نویسندگان، روزنامهنگاران و فعالان قرآن و عترت از خدمات بیمه تأمین اجتماعی گفت: با توجه به آمارهای خوب و امیدوار کننده صندوق در حمایت از هنرمندان هنوز تقاضاهای بسیاری برای عضویت و استفاده از خدمات این صندوق وجود دارد و این نشان دهنده جایگاه ویژه صندوق بین هنرمندان است و باید مسئولان و معاونتهای مختلف در وزارت ارشاد سازوکاری برای عضویت این هنرمندان متقاضی طراحی کنند.
وی گفت: دولت مردمی بنای خود را بر حمایت از هنرمندان گذاشته است و در مدت ۲ سال گذشته که از عمر دولت مردمی میگذرد، از هیچ حمایتی دریغ نکرده است.
اسماعیلی طرح مسکن هنرمندان با عنوان شهر هنر را از جمله اقدامات مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مردمی عنوان کرد و افزود: قرار است به زودی با حضور وزیر راه و شهرسازی شروع ساخت مرحله اول مسکن هنرمندان ساکن تهران در شهر پرند شروع شود. در حال حاضر ۵۷۰ نفر از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر دارای یک فرزند به بالا در تهران از این امکان استفاده کردهاند که تمام کارهای مربوط به ثبتنام و پرداخت هزینههای محضری توسط صندوق هنر انجام گرفته است.
رئیس شورای عالی هنر ادامه داد: در صندوق هنر افقی ترسیم شده است که رسیدن به خودکفایی این صندوق از طریق فعالیت در زمینه اقتصاد فرهنگ و هنر از اهداف بلندمدت آن است.
سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از این نشست ضمن ارائه گزارشی از مجموعه فعالیتها و اقدامات دوره ۲ ساله این صندوق، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰ طرح حمایتی در حال اجرا داریم که جمعیت بزرگی بیش از ۱۰۰ هزار نفر از خانواده فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور را تحت پوشش قرار داده است.
وی افزود: خوشبختانه با توسعه کمی و کیفی خدمات، شاهد رشد چشمگیر در تمام این حوزهها هستیم. به طوری که طی دوره ۲ ساله قریب به ۲۷ هزار نفر از فعالان حوزه فرهنگی و هنری کشور از زمان آغاز به کار دولت مردمی به جمعیت اعضای صندوق افزوده شده است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خدمات بیمهای صندوق را یکی از دستاوردهای مثبت صندوق عنوان کرد و افزود: با مجموعه اقدامات و پیگیریهای بهعمل آمده بیش از ۱۷ هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر در دولت مردمی به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند که رشد ۴۵ درصدی را در این حوزه نشان میدهد.
مشاور وزیر ارشاد همچنین با اشاره به خدمات بیمه درمان تکمیلی گفت: تعداد اعضای تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی با رشد ۴۹ درصدی از ۳۰ هزار نفر به بیش از ۴۵ هزار نفر رسیده است.
پوراحمدی در ادامه سخنان خود با اشاره به پرداخت مقرری ماهانه به پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از اقدامات حمایتی این صندوق، از افزایش ۱۵۰ و ۷۰ درصدی پرداختیها به ترتیب در قالب طرح مستمری (سلوا) و طرح تکریم خبر داد و گفت: مبالغ پرداختی به هنرمندان دارای درجه یک هنری و تحت پوشش طرح تکریم از یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان به ۲ میلیون تومان و مقرری ماهانه مستمری بگیران از ۴۰۰ هزار تومان به یک میلیون تومان از تیر ۱۴۰۲ ادامه پیدا کرد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه رشد چشمگیر ارایه تسهیلات را یکی از دستاوردهای مهم صندوق اعتباری هنر در ۲ ساله گذشته عنوان کرد و افزود: بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه های مختلف ضروری، معیشتی، کارآفرینی و بلاعوض به حدود ۱۴ هزار نفر از اعضای صندوق اعطا شده است.
وی افزود: از جمله طرحهای تسهیلات رفاهی برای هنرمندان میتوان به طرح شمیم و طرح جوانه اشاره کرد که با محوریت جوان سازی جمعیت، برای نخستین بار و با هدف حمایت مستقیم ازدواج و فرزندآوری فعالان فرهنگی هنری در بازه زمانی مهر ۱۴۰۰ تا پایان اسفند ۱۴۰۱ اجرا شد و طبق این طرح هر خانواده ۳۰ میلیون تومان وام به علاوه ۵ میلیون تومان هدیه بلا عوض دریافت کردند. براین اساس بیش از ۱۱ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و بیش از ۶۶ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری به بیش از ۲ هزا رو ۲۰۰ نفر از اعضای صندوق تخصیص یافت که از این حیث عملکرد صندوق هنر در کشور بی نظیر بوده است.
پوراحمدی ادامه داد: وظایف کلانی هم در صندوق داشتیم که آن را دنبال کردیم؛ از آن جمله میتوان به ایجاد مرکز مشاوره کسب و کارهای فرهنگی هنری مسیر اقتصاد هنر (ماه)، فعال سازی شرکت توسعه تجارت هنر (پروانه)، تدوین طرح شناسنامهای اقتصاد هنر اعضا، طراحی سکو (پلتفرم) گیفتآرت، حمایت از تولید ۴۰۰ اثر از ۲۰ هنرمند منتخب حوزه نقاشیخط و توسعه تعاملات بینالمللی، راهاندازی پیامرسان اختصاصی صندوق هنر با بیش از ۴۴ هزار کاربر فعال، اتصال به پنجره واحد دولت هوشمند و ثبت ۱۸ هزار ورود به سامانه اعضا اشاره کرد.
پوراحمدی با تقدیر از همراهی و حمایت وزیر ارشاد گفت: امیدواریم با حمایتهای همیشگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش قابل قبولی در اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ایجاد امنیت خاطر در میان فعالان این حوزه ایفا کنیم.
در ادامه اعضای هیات امنا و هیات مدیره به طرح دیدگاههای خود پرداختند و سپس گزارش حسابرس قانونی درباره رسیدگی به صورتهای مالی سال ۱۴۰۱ توسط حسابرس ارایه و توسط اعضا به تصویب رسید.
بر مبنای بررسی و تایید حسابرس بررسی صورتهای مالی صندوق اعتباری هنر منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ از تمامی جنبهها مطلوب ارزیابی شده است.