به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری تشریح برنامههای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در هفته کتاب با حضور ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه، حسن قربانی نایب رئیس دوم و جمعی از خبرنگاران امروز دوشنبه ۲۲ آبان در ساختمان این اتحادیه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، کریمی با اشاره به برنامههای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در هفته کتاب، گفت: نشست صنفی ناشران، کتابفروشان و موزعان کتاب نخستین برنامه ما است که چهارشنبه ۲۴ آبان همزمان با دومین روز هفته کتاب از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در باشگاه رفاه دانشگاه تهران برگزار میشود.
وی افزود: این برنامه با هدف بررسی مسائل و مشکلات فعالان صنفی برگزار خواهد شد، تلاش میکنیم دغدغههای صنفی در این نشت مطرح شود و با جمعبندی، بررسی و مطالعه نکات در هیأت مدیره اتحادیه، به رفع مشکلات کمک کنیم.
کریمی با بیان اینکه برنامههای این هفته با شعار «شکوفایی ایران با ما آغاز میشود؛ کتاب بخوانیم» دنبال میشود، افزود: اختصاص تخفیف ویژه ۲۰ درصدی توسط کتابفروشیها در هفته کتاب نیز برنامه دیگری است که برای این ایام پیشبینی شده است، این طرح با تخفیفهای فریبنده ۵۰ درصدی که این روزها در پیادهروها و ایستگاههای مترو مواجه هستیم فرق میکند، بخش عمده کتابها در این تخفیفهای فریبنده آثار نازل با کیفیت پایین هستند.
به گفته رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، اما کتابهایی که در طرح ۲۰ درصدی به فروش میرسند، آثار جدی، معتبر و خوبی هستند که توسط کتابفروشیهای عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران عرضه میشوند.
وی در ادامه از کتابگردی اعضای هیأت مدیره و پیشکسوتان صنعت نشر کشور از کتابفروشیها در روزهای هفته کتاب خبر داد و گفت: طبق سنت هر ساله امسال نیز این طرح برگزار خواهد شد و از مسئولان فرهنگی کشور دعوت میکنیم که در این رویداد با ما همراه باشند.
کریمی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات اتحادیه برای برخورد با پدیده قاچاق کتاب، افزود: پیش از این در کارگروه صیانت اتحادیه اقدامات بسیار خوبی برای برخورد با این پدیده انجام شد و حدود یک میلیون جلد کتاب غیرمجاز از انبار قاچاقیان کتاب توقیف و امحاء شد.
وی افزود: در دولت جدید اما کارگروه ساماندهی بازار کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده که از اتحادیه نیز نمایندگانی در این کارگروه حضور دارند، در این حوزه مطالعات و بررسیهایی انجام شده است.
کریمی در پاسخ به سوال دیگری درباره برخورد با بساطگستران خیابان انقلاب و تلاشهای اتحادیه در این حوزه نیز گفت: این موضوع در کارگروه ساماندهی بازار کتاب با حضور نمایندگان شهرداری، نیروی انتظامی و دیگر ارگانها طرح شده اما عملیات اجرایی طرح بنا به ملاحظاتی با تعویق همراه شده است، اما امیدواریم به زودی اجرا شود و از این وضعیت اسفناک مقابل دانشگاه تهران در بیاییم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تشکیل کمیسیون و کارگروههای تخصصی، افزود: پنج کمیسیون تخصصی تشکیل شده است، کارگروههای تخصصی مثل صیانت از حقوق صنف، رفاه، بینالملل و ناشران، کتابفروشان و موزعان نیز به تناسب ضرورت و نیاز اتحادیه تاکنون تشکیل شده در حال جذب نیرو هستیم.
کریمی درباره چگونگی اعمال ۲۰ درصد تخفیف کتابفروشان در هفته کتاب نیز گفت: این تخفیف با مشارکت ناشران، توزیعکنندگان و کتابفروشان خواهد بود و برخلاف سایر تخفیفهای فریبندهای که در طول سال از بابت کتابهای نازل واقعی است.
وی در ادامه درباره فروش مستقیم کتاب با تخفیف توسط برخی ناشران نیز با بیان اینکه ناشر تولیدکننده کتاب و کتابفروش، فروشنده این کالا است، گفت: خوب است که در صنف، هر رستهای حقوق همدیگر را رعایت کنند. در درازمدت به نفع ناشران است که از کتابفروشان حمایت کند، اگر کتابفروشان دچار رکود شوند آسیب آن به ناشر میرسد، زیرا در کشور ما ناشران زیاد هستند اما ویترین کتابفروشیها کم است و خوب است ناشران به این موضوع دقت داشته باشند که از این مقدار ویترین محدود حمایت کنند.
کریمی همچنین در پایان صحبتهای خود کمبود تقاضا را مهمترین مشکل صنعت نشر طی سالهای اخیر دانست و با بیان اینکه به جای فعالیت تبلیغی و اقتصادی باید برای کتابخوانی و بیشتر کتاب خواندن افراد جامعه تلاش کرد، یادآور شد: ما در زمینه تولید، توزیع و عرضه کتاب نه تنها کمبود و مشکلی نداریم بلکه با تراکم و ازدیاد تولید هم مواجهیم، از سوی دیگر کمبود تقاضا را داریم و این مقدار تقاضا برای کشور ما با جمعیت ۸۰ میلیونی کم است.
به گفته وی، اگر کتابخوانی در جامعه رواج بدهیم، کتاب راه خود را برای رسیدن به دست کتابخوانان پیدا میکند و جای نگرانی نیست، مساله مهم کمبود تقاضا است.