استان: فارس
حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان
شعار انتخاباتی: برای ایران آباد آزاد و مردمیشاد
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامیدر جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مجتبی نمازی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامیاست که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
اخذ پایان دوره جامع مدیریت پروژه از دانشگاه تهران، کارشناس ارشد مهندسی پلیمر، کارشناس مهندسی علوم و تکنولوزی رنگ از دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامیاز نگاه شما چیست؟
عدم نظارت دقیق بر بودجههای ارائه شده و حیف و میل شدن آن در برخی حوزهها و عدم تأمین بودجه برای حوزههای کاربردی و کلیدی دیگر
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
ابتدا اقتدار نمایندگان در برابر دستگاههای اجرایی و سپس پایش قوانین مصوب در سطح حوزه انتخابیه خود. شنیدن اخبارهای مردمیمربوط به حوزه انتخابیه خود و نظارت بر اجرای مصوبات، پایش هزینه کرد بودجههای مصوب و زمان اجرای آن.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
طبیعتاً تجمل گرایی یعنی صرف هزینه بیش از حد نیاز. تا کوخی ساخته نشود کاخی بوجود نخواهد آمد. تجمل گرایی یعنی خوردن حق فقرا توسط اغنیا. پایش ثروت نمایندگان یکی از راههای جلوگیری از این آسیب اجتماعی توسط نمایندگان است.
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
مجلس نقش قانونگذاری را برای دو قوه دیگر داشته و باید راهکارهای قانونی برای توسعه کشور را تدوین نموده و مشکلات پیش روی قوه مجریه و مقننه را تسهیل نماید. البته نقش نظارتی بر اجرای قوانین توسط دیگر قوا را نیز داشته و کنترل صحیح و هوشمند بر طرحها و قوانین مصوب توسط مجلس و همکاری با دیگر قوا میتواند در پیشبرد اهداف کشور نقش بسزایی داشته باشد و البته این به معنی چشمپوشی بر تخلفهای افراد یا دستگاهها نمیباشد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
همان گونه که تاکنون نیز اتفاق افتاده، عدم توجه به مسئولیت نمایندگان در قبال مردم و وعدههای انتخاباتی داده شده به آنان باعث دلزدگی مردم و ناامیدی ایشان از نظام شده و به طبع آن مشارکت مردمیدر تمامی زمینهها برای رشد و توسعه کشور کاهش و وحدت و یکپارچگی را در بین مردم کاهش و در نتیجه آن مشکلات عدیده اجتماعی نظیر عدم اعتماد مردم به نظام رقم خورده است.
* مردمیبودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد؛ بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
نماینده مردم خادم مردم است و طبیعتاً زبان گویا و ناظر بینای مردم. بنابراین خضوع نماینده در برابر همه اقشار مردم حوزه و کشور نشانگر بزرگی و سعه صدر نماینده در قبال مردم است و این امر باعث نزدیکی نماینده به ولی نعمت خود بوده با شنیدن دردهای مردم بی شک توانمندی در ارائه راه کارها و طرح قوانین به نماینده و حل مشکلات توسط دیگر قوا کمک خواهد کرد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشیزدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
ارائه و تصویب قوانین باید برای همه مردم از زن و مرد و پیر و جوان جامعیت داشته قوانین باید تسهیل کننده زندگی مردم باشد؛ به نوعی که همه آحاد ملت از آن بهره ببرند و نه قشر خاصی. به طور مثال بنده به جای دادن یارانه پیشنهاد دادن جیره روزانه به مدارس و آموزش عالی و دادن سهمیههای مواد غذایی در شرکتها هستم که این قانون میتواند جلو تورم و افزایش قیمتها را گرفته و یارانه ناشی از آن به همه اقشار بصورت یکسان ارائه و عدالت اجتماعی نیز اجرا گردد.
سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
۱- جمع آوری فاضلابهای شهری و انتقال آن به سیستمهای تصفیه فاضلاب شهری و تولید آبهای کشاورزی و صنعتی و تولید انواع مواد صنعتی از خروجیهای کیک جامد. ۲- تولید آب و رودخانههای مصنوعی از طریق فرآیندهای شیمیایی و گرفتن آب از انواع رزینهای تولید شده از طریق محصولات کشت صنعتی و تولید کودهای شیمیایی و گرفتن آب از خاکهای معدنی و اسیدهای مصرفی ۳- ایجاد کارخانههای تخلیص فلزات سبک از آب دریا و ایجاد تالابهای مصنوعی و با استفاده از آب شیرین کنهای طبیعی و صنعتی و انتقال آب تصفیه شده به صورت چند مرحله تا ورود به شبکه شهری که خود باعث تغییر آب و هوای شهری نیز میگردد. ۴- فرو نشست آبهای تبخیر شده از تالابها توسط باروری مصنوعی خاک ۵ – افزایش بارندگی در منطقه با ایجاد هوای سرد با استفاده از کشتهای صنعتی در مساحتهای بسیار بزرگ
* کوهخواری و جادهسازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
کوهها و منابع طبیعی ثروتی خدادادی برای مردم ایران و بخصوص مردم عزیز استان فارس است. به نظر اینجانب استفاده از این منابع طبیعی برای تولید ثروت ملی میتواند راه گشای مشکلات اقتصادی جامعه باشد. سنگهای موجود در کوهها سرشار از انواع فلزات و غیر فلزات طبیعی بوده و میتوان با ایجاد طرحهای صنعتی و با تخلیص این فلزات کمک شایانی به رونق اقتصادی و اشتغال جوانان ایجاد کرد. البته با رعایت حقوق عامه مردم و بصورت سرمایه گذاریهای عام المنفعه
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
فارس دارای منابع بالقوه و بالفعل زیادی بوده که میتوان با استفاده از این منابع و صادرات تولیدات فارس منابع ثروت زیادی را برای مردم فارس ایجاد کرد. با استفاده از بخشی از این منابع میتوان ابنیههای تاریخی را مرمت و با ایجاد تعامل سازنده با دیگر کشورهای جهان توسعه صنعت گردشگری را در استان بالا برده و خود منبع درآمدی برای استان باشد.
بزرگترین مشکل در سر راه گردشگری در استان عدم وجود هتلها و امکانات رفاهی در شهرستانها است که با تقویت بنیه اقتصادی استان از طریق طرحهای صنعتی و معدنی و شیمیایی و نفتی و کشاورزی میتوان با ثروتمند کردن مردم منطقه برهمه این موانع غلبه کرد.