استان: فارس
حوزه انتخابیه: فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین
شعار انتخاباتی: حق با مردم است
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
رامین وزیری نمدی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه: متولد ۱۳۶۵، کارشناسی جامعه شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه تهران، کارشناسی حقوق، دانشگاه پیام نور، معلم و مدرس جامعه شناسی و علوم اجتماعی در مدارس متوسطه دوم شهرستان فیروزآباد.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم توجه کافی به وظایف تقنینی خود در رابطه با وضع قوانین کارآمد در جهت رفع مسائل و مشکلات جاری از جمله مسائل اقتصادی عدم توجه کافی به وظیفه نظارتی خود در جهت اجرای درست و بجای قوانین تدوین شده. لایحه محور بودن مجلس به جای اینکه طرح محور باشد. عدم انجام کافی وظیفه خود در رابطه با سوال از دولت در مورد شرایط جاری کشور.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
وظایف تقنینی و نظارتی که در قانون اساسی مطرح شده را درست و بدون چشم پوشی از هیچ قسمت آن و بدون رودربایستی با نهادهای زیر دست که باید در قبال مجلس در رابطه با مسوولیتهای خود پاسخگو باشند
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگان در واقع حق مردم را به دوش کشیدهاند و آن را تا مجلس باد خود بردهاند، ولی در مجلس حق و حقوق مردم را نردبانی برای بالاتر رفتن خود استفاده میکنند و به جای پیگیری حق و حقوق مردم فقط به دنبال حق و حقوق خود میروند.اقدامی جز انتخاب اصلح و کارآمد و کاربلد و متعهد کارساز نخواهد بود.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
هرکدام به وظایف قانونی خود عمل کرده و در قبال کم کاریهای خود انتظار سکوت و عدم بازخواست از طرف مقابل نداشته باشند.
*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مهمترین پیامد آن تنزل جایگاه مجلس و نمایندگان و انتخاباتی است که برای انتخاب فرد اصلح برگزار میشود.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مسائل و مشکلات کلان و ملی و منطقهای را شناخته و تمام همت و تلاش خود را در این مورد به کار گیرد
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده گرچه با رأی حوزه انتخابیه خود انتخاب میشود ولی باید علاوه بر مسائل منطقهای به مسائل کلان و ملی نیز توجه داشته باشد.
سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
تنش آبی مسئله مربوط به طبیعت و طبیعت در صورت اینکه انسان علم و تکنولوژی کافی نداشته باشد مهار و کنترل آن سخت خواهد بود. در شرایط کنونی و با توجه به کم بارشی ها فرهنگ سازی در مصرف آب چه از طریق اموزش در کتابهای درسی و چه رسانههای اجتماعی و ملی لازم و ضروری است. در زمینه کشاورزی نیز دولت و مجلس باید بیشتر به منافع اجتماعی توجه داشته و از کشت محصولاتی که آب زیادی برای آبیاری آن لازم است جلوگیری نماید و ترویج کشت محصولاتی که نیاز به آب کمی دارند موردتوجه قرار گیرد.
* کوهخواری و جادهسازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
اصلی ترین و کارآمدترین رویکرد فرهنگ سازی است و ایجاد زمینه برای اینکه مردم به این باور برسند این طبیعت و منابع طبیعی متعلق به خود آنهاست. و مهمترین سیاست و رویکرد اجرایی نظارت بر تمام ساخت و سازها و طرحها و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
تبلیغ و آگاه ساختن گردشگران از تاریخ و شناسنامه این آثار تأمین بودجه کافی برای جلوگیری از از بین رفتن و ترمیم و بازسازی این آثار در پیش گرفتن سیاست و رویکرد درست در مورد این آثار ابنیه که هر اثر فرهنگی و مذهبی در جای خود دارای کارکرد درست و مفید است