به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله لطفالله دژکام ظهر سهشنبه در سخنرانی خود در یک دوره آموزشی ابتدا با اشاره به آیه ۳۲ سوره حج «این است (سخن حق) و هر کس شعائر (دین) خدا را بزرگ و محترم دارد این از صفت دلهای باتقوا است» بیان کرد: خدای متعال شعائری در این عالم دارد که باید احترام آنها رعایت شود و یکی از مهمترین شعائر شیراز حفظ احترام شاهچراغ (ع) به عنوان فردی در زمره اهل بیت است.
نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه زیارت شاهچراغ (ع) نشانه تقوای قلب و گرهگشای هر در بستهای است بیان کرد: حرم حضرت شاهچراغ (ع) جای کمی نیست؛ پس دلتان را با حضور در حرم تازه کنید و زیارت را جزو برنامههای این اردوی آموزشی بگذارید تا برکتش و اثرات کیفی و کمی آن را در کار خود ببینید.
تقوا در مدیریت به معنای داشتن تخصص و علم در کنار معنویت است
وی در خصوص موضوع این سمینار گفت: تقوا به معنای داشتن دو رکن علم و تخصص در کنار معنویت در کار است و عالمانه بودن کار و داشتن تخصص در هر کاری اعم از کار خبری، رسانه، گزارش و تحلیل یک رکن کار شما مسؤولان حراست است و معنویت نیز رکن و بال دیگر کار شما است و این هر دو اینها دو لازمه کار و زیربنای ساخت تمدن نوین اسلامی است.
امام جمعه شیراز افزود: تقوا زیربناهایی دارد که اعتقاد به قیامت یکی از آنها است و تصور اینکه میزی که در اداره پشت آن نشستهاید و منبری که من بالای آن هستم در آن دنیا گردنگیر ما خواهد شد سبب تقوا در عمل و اصلاح امور خواهد شد.
آیت الله دژکام با اشاره به اهمیت صحت و دقت در ارائه گزارش و عدد و ارقام و آمار و تأثیر آن بر مسائل مختلف گفت: گزارش ما فقط پیش مدیر مافوق، وزیر و رئیس جمهور نمیرود بلکه اول به پیشگاه خدا میرود و روز قیامت همانند آئینه جلو شما قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه همه میدانند پیام انقلاب اسلامی ایران درست است و امروز همین پیام از زبان دانشجویان مختلف دنیا شنیده میشود گفت: امروز ۲۵۰۰ دانشجوی آمریکایی به خاطر تکرار حرف ما و پیام انقلاب ما به زندان رفتهاند و ما این حرفها را چندین دهه است که داریم میزنیم.
برای افراد بابت اشتباهات کوچکشان پروندهسازی نکنیم
وی با اشاره به تناسب جرم با مجازات گفت: انسان عاطفه و اخلاق دارد و گاه یک مسئله را میشود با یک تذکر خیرخواهانه حل کرد و نباید سریع آن را تبدیل به پرونده قطور برای یک نفر کرد.
آیت الله دژکام با بیان اینکه نباید برای مسائل کوچک جرمانگاری شود گفت: مدیر یا کارمند خوب توانایی میدانداری در کارهای اداری و فنی را دارد و اگر اشتباهی میکند که قابل چشمپوشی و اغماض است نباید کاری نکنیم که وی خراب و ضایع شود یا به خاطر یک اشتباه قابل گذشت برای او پرونده درست شود و آبرویش یک عمر برود و از همه چیز دلسرد شود.
وی با ذکر مثالی گفت: حراست باید حد تعادل را رعایت کند و برای یک اشتباه به خصوص در مواقعی که فردی از روی لجبازی اشتباهی کرده اما پشیمان است نه آنقدر شور عمل کند که فرد نابود و دلسرد شود و نه آنقدر بی تفاوت باشد که حقالناس ضایع شود.
آیت الله دژکام در پایان با بیان اینکه در عین برخورد قاطع با فرد خطاکار نباید به راحتی نیروهای خود را با صِرف یک اشتباه از دست بدهیم گفت: اگر برای رضای خدا زبان خیر بگذارید راه دوری نمیرود و ممکن است کسی که خطا کرده قابل اصلاح و قابل بازگشت باشد.