امیر سرتیپ حسین محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و ملت ایران است که در راه دفاع از سرزمین و میهن خویش، قلههای بلند رشادت و شهادت را درنوردید، گفت: تحمیل جنگ هشت ساله به ایران، دومین موج اتحاد و حرکت مردمانی را در پی داشت که پس از پیروزی انقلاب برای آزاد زیستن، بهای بسیار پرداختهاند.
وی گفت: در این عرصه، مردم با ایمانشان چنان به مبارزات خود بُعد معنوی بخشیدند که از دل مرارتهای بی شمار جنگ، ارزشهایی چون شرافت، ایمان، عشق، شجاعت، تدبیر و ایثار تبلور یافت.
این یادگار هشت سال دفاع مقدس افزود: مرزهای جنوب و غرب کشور هر چند تا دیرزمانی به قربان گاه پاکترین فرزندان این دیار بدل گشت، ولی ایمان و قدرت روح والای آنان، این خاک را به مکانی مقدس تبدیل کرد که تا امروز سایه حضورشان در آنجا موج میزند و خاک، عطر خود را از وجود آنان وام دارد.
امیر محمدی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اختلافات ایران و عراق شدت گرفت؛ بحرانی که در گذشته توسط دو ابرقدرت وقت مهار میشد، به بحرانی تبدیل شد که یک طرف آن کشور انقلابی ایران و طرف دیگر دو قطب جهانی قرار گرفته بودند.
وی با اشاره به این موضوع که انگیزه آغازگران جنگ علیه ایران، ترکیبی از دو انگیزه منطقهای و جهانی بود، افزود: دنیای تقسیم شده به بلوکهای شرق و غرب و منطق حاکم بر روابط و مناسبات نظام دوقطبی، هرگونه انقلابی با ماهیت دینی و اسلامی را خلاف منافع خود ارزیابی میکرد.
فرمانده سابق ارشد نظامی ارتش در استان فارس با برشمردن دستاوردهای جنگ تحمیلی گفت: ابتکارات و خلاقیتهای فنی و مهندسی نظامی و طراحی نیازهای ویژه دوران دفاع مقدس از دستاوردهای بینظیر در آن دوران است که رزمندگان اسلام موفق شدند با استفاده از این توانمندی در حفظ نیروی انسانی، امکانات و نیز تسهیل در دفاع نابرابر به موفقیتهای چشمگیری برسند.
وی تحول در حوزه صنایع دفاعی، از جمله ساخت انواع موشکها، پیشرفت در امور هوا فضا را از برکت دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: افزایش توان پدافند هوایی، ساخت انواع هواپیما، بالگرد و کشتی، ساخت انواع جدید پهپاد این باور را در مراکز دانشگاهی و علمی پژوهشی کشور به وجود آورد که خواستن، توانستن است.