مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در نشستی صمیمی و گفت و گو با عبدالحمید کریمی مدیر کل امور عشایر استان فارس، گفت: لباس، رنگ و طرح پوشش اقوام ایران زمین، نشان از هویت اصیل ایرانی است و نماد های زیبای این پوشش ها می تواند به شکل جدیدی به روز شود. به گزارش […]
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در نشستی صمیمی و گفت و گو با عبدالحمید کریمی مدیر کل امور عشایر استان فارس، گفت: لباس، رنگ و طرح پوشش اقوام ایران زمین، نشان از هویت اصیل ایرانی است و نماد های زیبای این پوشش ها می تواند به شکل جدیدی به روز شود.
به گزارش پیام خبر، مهدی رنجبر، در نشستی صمیمی و گفت و گو با عبدالحمید کریمی مدیر کل امور عشایر استان فارس، گفت: لباس، رنگ و طرح پوشش اقوام ایران زمین، نشان از هویت اصیل ایرانی است و نماد های زیبای این پوشش ها می تواند به شکل جدیدی به روز شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، با اشاره به دیدار خود با گروه های فرهنگی هنری و عشایر حوزه اجتماعی اظهار کرد: این موضوع نشان می دهد که اتحاد، خونگرمی و حمایت از هویت ایرانی در میان اقوام ایرانی بسیار زیاد است و قدردان این حمایت میباشیم و هویت اصیل ایرانی را مدیون اقوام ایرانی هستیم و چه کرد، لر، ترک، بلوچ و فارس و سایر اقوام با هر نژاد و قومیتی به آنها می بالیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تصریح کرد: پرچم نظام جمهوری اسلامی در ایران همواره بالا بوده و همه اقوام، احزاب و همه ادیان با تفاوت سلیقه هایی که در آداب و رسوم و فرهنگ و هنر دارند همه در جایگاه خود زیبا هستند.
رنجبر بر ضرورت ایجاد ایده های به روز باتوجه به تشکیل کارگروه مشترک میان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل امور عشایر فارس در راستای الگوسازی و فرهنگ سازی این حوزه تاکید کرد و ادامه داد: باتوجه به اینکه در استان فارس بانوان پوشش ویژه ای دارند و شباهت های بسیاری بین لباس اقوام وجود دارد، درخواست دارم رنگ ها و شمایل این لباس های فاخر در طرح و پوشش های جدید آورده شود تا بتوانیم طرح های اصیلی را برای نسل جدید تبیین، معرفی و ارائه کرد.
لباس های اقوام ایرانی را باز طراحی کنیم
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس؛ با تشکیل کارگروه یاد شده می توان این ایده را مطرح کرد تا در حوزه مد و لباس، چنین پوشش های فاخری از میان همه اقوام مدنظر باشد تا در جامعه رواج یابد و با توجه به اینکه لباس، رنگ و طرح پوشش اقوام ایران زمین، نشان از هویت اصیل ایرانی دارد، نماد های زیبای این پوشش ها بتواند به شکل جدیدی برای نسل اکنون به روز شود.
رنجبر ادامه داد: متاسفانه طی سال های گذشته این هویت های زیبا و اصیل به شکل جدید خود تبدیل نشده و گاها قابل استفاده نیست. لذا یکی از اقدامات این کارگروه می تواند این موضوع باشد که لباس های اقوام ایرانی را باز طراحی کند و باید بدانیم که در هیچ دوره ای از تاریخ کشور، برهنگی و بدپوششی در هویت تاریخی ایران اسلامی ما وجود نداشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین در این جلسه در خصوص حمایت از موسیقی اقوام و ثبت نمادهای هویتی اعلام آمادگی و تاکید کرد: در هیچ حوزه ای نباید با یکدیگر در تقابل بود، چرا که همه ما در کنار یکدیگر با گرفتن دست یکدیگر هویت ایران اسلامی را تشکیل می دهیم و حمایتگر آن خواهیم بود.
رنجبر همچنین در خصوص برگزاری کنسرت های ایل قشقایی، اظهار کرد: هیچ رویداد فرهنگی و هنری نیست که از هنرمندان عشایر حضور نداشته باشند. چرا که موسیقی که از دل هویت اقوام ایرانی برخاسته می شود برای ما بسیار ارزشمند است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ابراز امیدواری کرد: همه ما به یک وحدت رویه دست بیاییم و بتوانیم اقدامات را در این حوزه پیش ببریم. از سوی دیگر تلاش ما بر این است بهترین اتفاقات برای مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران رقم بخورد و وحدت ایران و انقلاب اسلامی حفظ شود.
توجه جدی به ظرفیتهای فرهنگی عشایر
در ادامه عبدالحمید کریمی نیز با اشاره به پیشینه تمدنی و فرهنگی عشایر ایران، بهویژه عشایر فارس، گفت: عشایر همواره در طول تاریخ، پاسدار فرهنگ ایرانی اسلامی بودهاند؛ از موسیقی و شعر شفاهی گرفته تا آیینها، پوشش، صنایعدستی و سبک زندگی خاصی که نماد خودکفایی، زیستبومگرایی و همبستگی اجتماعی است.
مدیرکل امور عشایر فارس افزود: اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه جدی به ظرفیتهای فرهنگی عشایر هستیم تا بتوانیم با برنامهریزیهای دقیق و حمایت نهادهای فرهنگی، این فرهنگ را نهتنها در میان نسلهای جدید عشایر زنده نگهداریم، بلکه آن را بهعنوان الگویی برای کل جامعه معرفی کنیم.
در پایان این گرد هم آیی ضمن تقدیر از مهدی احمدی معاون توسعه مدیرت و منابع برای همراهی و دقت نظر دربررسی شاخص های عملکرد ادارات در جشنواره شهید رجایی و انتخاب نهادهای برتر، اعضاء حاظر در جلسه که شامل معاونین ادارات کل عشایر و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بودند نیز به بیان دیدگاه ها و نیازهای جامعه عشایر و مسیرهایی برای تبادل فرهنگی و ایجاد کارگروهی در این زمینه پرداختند.