سومین همایش امنیت غذایی در مشهد برگزار میشود؛ ارسال ۲۹۵ مقاله به همایش
رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی گفت: تاکنون ۳۷۶ نفر برای شرکت در همایش ثبتنام کردهاند و از ۱۰۵ مرکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی کشور مقالات خود را به تعداد ۲۹۵ مقاله ارسال کردهاند. به گزارش پیام خبر، نشست خبری سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» با حضور دکتر سیّد محمد علی […]
رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی گفت: تاکنون ۳۷۶ نفر برای شرکت در همایش ثبتنام کردهاند و از ۱۰۵ مرکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی کشور مقالات خود را به تعداد ۲۹۵ مقاله ارسال کردهاند.
به گزارش پیام خبر، نشست خبری سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» با حضور دکتر سیّد محمد علی رضوی» به عنوان رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی و رئیس همایش ، دکتر جواد فیضی، معاون پژوهشی و فناوری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد، دکتر مرضیه حسینینژاد، دبیر علمی همایش و مهندس سروش بشرویی، دبیر اجرایی، برگزار شد. در این نشست، جزئیات برنامهها، آمار ثبتنامکنندگان، تعداد مقالات ارسالی و دستاوردهای موسسه به صورت جامع ارائه شد.
دکتر رضوی در آغاز نشست با اشاره به اهمیت امنیت غذایی گفت: «امنیت غذایی یعنی دسترسی همگانی به غذای سالم، مغذی و کافی و فقدان آن میتواند کل امنیت کشور را تهدید کند. هدف ما از برگزاری این همایش این است که پژوهشهای کاربردی در حوزه علوم و صنایع غذایی به تصمیمسازی و سیاستگذاری ملی تبدیل شود.»
وی افزود: «این همایش در دو سال گذشته با استقبال گسترده پژوهشگران، محققان صنایع و مراجع نظارتی برگزار شده و امسال نیز با حضور مقامات کشوری و بینالمللی ادامه خواهد یافت.»
وی ادامه داد: «چهار پنل علمی در روز برگزاری برنامهریزی شده است: پنل سلامت و تغذیه، پنل ایمنی و ناامنی غذایی، پنل فناوری و محصولات غذایی نوین و پنل امنیت غذایی و تابآوری زنجیره تامین غذا در شرایط بحران. در هر پنل شش سخنرانی ارائه میشود و پنج سخنرانی کلیدی توسط بنده، دکتر جواد فیضی، رئیس فائو در ایران، معاون وزیر جهاد کشاورزی، استاندار خراسان رضوی و دکتر عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی و امنیت غذایی مجلس، انجام خواهد شد.»
دکتر رضوی درباره آمار ثبتنام و مشارکتها گفت: «تاکنون ۳۷۶ نفر ثبتنام کردهاند که حدود ۲۰۰ نفر به صورت حضوری و ۱۷۷ نفر به صورت آنلاین در همایش حضور خواهند داشت. از ۱۰۵ مرکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی کشور مقالات خود را به تعداد ۲۹۵ مقاله ارسال کردهاند و در نمایشگاه همایش نیز ۱۵ شرکت فعال در حوزه صنایع غذایی حضور دارند. این همایش پنج امتیاز بازآموزی و پنج امتیاز آموزش استاندارد برای شرکتکنندگان ارائه میکند.»
در ادامه، دکتر جواد فیضی به تشریح فعالیتها و دستاوردهای موسسه پرداخت و گفت: «موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد، یکی از دو پژوهشکده مستقر خارج از پایتخت است و در شهر مشهد، قطب صنایع غذایی کشور، در کنار شهرک صنعتی اتوبوس مستقر شده است. موسسه شامل سه پژوهشکده و هفت گروه پژوهشی است که دو گروه دیگر در حال تاسیس هستند: گروه طبیعی و بازپروری ضایعات و گروه میوهها و غذاهای خاص. با راهاندازی این دو گروه، موسسه به پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی تبدیل خواهد شد.»
وی افزود: «موسسه دارای ۱۱ آزمایشگاه فعال با مجوز مراجع نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو، سازمان حفظ محیط زیست و مرکز تحقیقات حلال است. این آزمایشگاهها علاوه بر خدمات به اعضای هیئت علمی و دانشجویان، با سایر دانشگاهها و مراکز نظارتی همکاری میکنند.»
دکتر فیضی به دیگر دستاوردهای موسسه اشاره کرد: «موسسه نشریهای به زبان انگلیسی دارد که در اسکوپوس با رتبه Q4 نمایه میشود و سالهاست مقالات بینالمللی را چاپ میکند. در حال حاضر ۵۶ دانشجوی دکترا در موسسه مشغول تحصیل هستند و ۵۰ نفر از دانشآموختگان دکترا تاکنون فارغالتحصیل شدهاند. موسسه مجوز جذب دانشجوی بینالملل و ارزیابی اختراعات در حوزه علوم و صنایع غذایی را نیز دارد.»
وی ادامه داد: «از نظر رتبهبندی کشوری، موسسه در برخی شاخصها تا رتبه ۱۵ کل کشور را کسب کرده و در دو سه مورد نیز به رتبههای زیر ۱۰ رسیده است. ماموریت ملی ما تحت عنوان امنیت و ایمنی غذایی با محوریت فرآوری و ایجاد ارزش افزوده مبتنی بر دانش و فناوری از معاونت وزارت علوم به موسسه واگذار شده است. این ماموریت مختص مراکز محدودی در کشور است و موسسه توانسته با سابقه فعالیتهای پژوهشی خود این مسئولیت را اخذ کند.»
دکتر فیضی در ادامه فعالیتهای موسسه گفت: «موسسه چندین سال است که همایشهای ایمنی و امنیت غذایی را برگزار میکند و سال جاری سومین همایش آن در تاریخ ۲۴ مهر برگزار خواهد شد. علاوه بر آن، دبیرخانه جمعیت ایرانی علوم زعفران نیز در موسسه مستقر است و فعالیتهای متعددی در حوزه محصول استراتژیک استان، یعنی زعفران، انجام شده است.»
وی افزود: «موسسه با ستاد کل نیروهای مسلح در طرحهای علمی و پژوهشی همکاری دارد و مرکز نوآوری غذاهای خاص را با همکاری موسسه پژوهشی و ستاد کل نیروهای مسلح راهاندازی کرده است که اولین مرکز از نوع خود در کشور است. همچنین موزه ملی غذا در استان با همکاری استانداری و سازمانهای مرتبط در حال تاسیس است.»
m vahdat, [۰۸.۱۰.۲۵ ۱۳:۱۱]
دکتر فیضی به دیگر فعالیتهای موسسه اشاره کرد: «پایگاه ارزیابی حسی در حرم مطهر ایجاد شده و موسسه با مراجع نظارتی در تدوین استانداردها و آموزش مسئولین کیفی واحدهای تولیدی همکاری میکند. در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان، موسسه کارگروه جهش صنایع غذایی را راهاندازی کرده و با صنایع مختلف قرارداد پژوهشی منعقد کرده است. همچنین با ستاد توسعه گیاهان دارویی پروژهها و کارگاههای متعددی برگزار کردهایم.»
وی ادامه داد: «در نظام رتبهبندی جهانی، موسسه در سال ۲۰۲۵ رتبه ۱۶۱۲ جهانی، رتبه ۳۳ در خاورمیانه و رتبه ۶ در منطقه خود را کسب کرده است. در حوزه بینالملل، تفاهمنامههایی با کشورهای همسایه مانند عراق منعقد شده است و فعالیتهای موسسه در سطح منطقه نیز گسترش یافته است.»
دکتر رضوی سپس به فلسفه برگزاری همایش پرداخت و گفت: «سازمان فائو در دهه اخیر به این نتیجه رسید که گرسنگی و تغذیه ناسالم دو چالش اصلی امنیت غذایی در جهان هستند. این همایش با محوریت پژوهش و فناوری تلاش میکند راهکارهای علمی برای رفع این مشکلات ارائه دهد.»
وی افزود: «در ایران نیز موضوع امنیت غذایی جایگاه ویژهای در برنامههای ملی دارد و موسسه با اجرای پژوهشهای کاربردی و برگزاری همایشها، نقش مهمی در ارتقای امنیت غذایی کشور ایفا میکند.»
مهندس سروش بشرویی، دبیر اجرایی همایش، گزارش داد: «فرآیند اجرایی همایش از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده و پنج کارگروه شامل کارگروه اداری و پشتیبانی، پذیرش و طراحی پوستر، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و خبر، و تامین اسپانسرها تشکیل شده است. تاکنون ۳۰ اسپانسر از صنایع غذایی و دانشگاهها حمایت خود را اعلام کردهاند و پیشبینی میشود تعداد آنها تا روز همایش افزایش یابد.»
دکتر مرضیه حسینینژاد، دبیر علمی همایش، نیز گفت: «مقالات ارسال شده از ۱۰۵ مرکز آموزشی و پژوهشی کشور بررسی و پذیرفته شدهاند و در کتابچه مقالات و پوسترهای همایش ارائه میشوند. مقالات برتر نیز در ژورنالهای تخصصی بینالمللی چاپ خواهند شد.»
وی افزود: «سطح علمی مقالات و سخنرانیها نسبت به دورههای گذشته افزایش چشمگیری داشته و با توجه به شرایط منطقهای و بحرانهای اخیر، رویکرد تابآوری زنجیره تامین غذا نیز در پنلهای همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
دکتر رضوی در خاتمه گفت: «این همایش پل ارتباطی میان دانشگاه، موسسات پژوهشی و صنعت است و با توجه به روز جهانی غذا، زمینهای برای توسعه غذای سالم، ایمن و پایدار فراهم میکند. امیدواریم پژوهشهای ارائه شده در این همایش به سیاستگذاری و تصمیمسازی ملی در حوزه امنیت غذایی منجر شود.»
سومین همایش امنیت غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در روز ۲۴ مهرماه برگزار خواهد شد و میزبان مقامات ملی، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان صنایع غذایی خواهد بود.
کد خبر ۲۵۹۹۵۶
